Toplumsal Haber Merkezi

Anıtkabir'deki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını ekranlarına taşıyan gerici Akit, haberi 'Devletin zirvesi Anırkabir'de' olarak servis etti.

'Anıtkabir' yerine 'Anırkabir' yazılması sosyal medyada tepki çekti. Bunun üzerine Akit'ten gelen 'düzeltme' açıklaması ise konunun asıl skandal barındıran kısmıydı.

Akit TV'den bu hataya karşı gelen 'özür'de ne Anıtkabir ne de Atatürk kelimesi kullanılmadı.

Olayı sadace 'harf hatası' olarak geçiştiren Akit sunucusu, "yayın akışı sırasında olabiliyor böyle şeyler" demeyi de ihmal etmedi.

CHP HAREKETE GEÇTİ
RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yılı kutlamalarında devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretini "Devletin zirvesi Anırkabir'de" ibaresiyle servis eden Akit TV'ye karşı hareketi geçti.

"Akit TV’nin imza attığı ahlaksızlık görmezden gelinemez" diyerek konuyu RTÜK'e taşıyacağını belirten RTÜK üyesi İlhan Taşçı'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

30 Ağustos Zaferimizin kahramanı Ulu Önder Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’deki törene ilişkin yayında Akit TV’nin imza attığı ahlaksızlık görmezden gelinemez.

Yayınla ilgili en ağır yaptırım istemiyle RTÜK Başkanlığına yarın resmi olarak başvuracağım.

Cumhuriyet ve kazanımları ile Ulu Önder Atatürk’e yönelik ahlaksızlık konusunda sicili hayli kabarık ve karanlık olan Akit TV’nin bu terbiyesizliği KJ hatası denilerek geçiştirilemez.

RTÜK Üst Kurulu ilk toplantısında bu yayını masaya yatırmalıdır, gerekeni yapmalıdır.