CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Siyasi cinayetler... Böyle kaygılarım var" şeklindeki açıklaması gündemdeki yerini korurken, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan bu konuda yeni bir adım geldi.

Geçtiğimiz haftalarda, 'siyasi cinayetler' tartışması üzerinden savcılığa soyunan ve Kılıçdaroğlu'nu "bilgi vermeye yanaşmazsa çok ağır suçlamalarla karşılaşacak" hedef alan yandaş Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bu kez de AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ikinci kez dilekçe verdiğini aktardı.

Dilekçenin Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından 27 Ekim'de verildiğini belirten Selvi, detayları şöyle paylaştı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başvurusunda, 'Sayın Cumhurbaşkanı’mız, 50 yıla yaklaşan siyasi hayatının hiçbir evresinde şiddete ve türevlerine tolerans göstermemiş, barışçıl, meşru ve demokratik siyaset tarzını siyasi yolculuğunun temel referansı olarak belirlemiştir. Bu nedenle sayın Cumhurbaşkanımızın bir kısım beyanlarını bağlamından kopararak, siyasi cinayet iddialarının dayanağı olarak göstermek, gerçekçi, sorumlu ve makul bir yaklaşım olmadığı gibi, iyiniyetle de bağdaşmaktadır' denildi.

Selvi'ye göre, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dilekçesinde Kılıçdaroğlu’nun bilgisine başvurulmasını talep etti ve dilekçede “Kaldı ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili sıfatını haiz olması hasebiyle ceza hukuku bağlamında kamu görevlisi de sayılmaktadır. Dolayısıyla bildiklerini varsa elindeki belge ve delilleri, herhangi bir şart ileri sürmeksizin yetkili makamlarla paylaşması yasal bir zorunluluktur. Bu nedenle 15.10.2021 tarihli dilekçesinde bu yükümlülüğünü yerine getirmek için ileri sürdüğü koşulların hiçbir hukuki dayanağı bulunmamaktadır” dedi.

SELVİ: KAÇMANIZIN ANLAMI YOK
Yazısının sonunda Kılıçdaroğlu'na seslenen yandaş Selvi, "Kemal Bey, sizin iddianız üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da siyasi teamüllerde pek olmamasına rağmen, yazılı olarak başvuruda bulundu. Sizin iddialarınıza tek tek cevap verdi. Şimdi sıra sizde. Artık kaçmanın anlamı yok. Yoksa iddianızın altında kalırsınız" ifadelerini kullandı.