Yandaş Güneş yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, köşesinde kaleme aldığı, "Berat Albayrak'ın ekonomik savaşı ve bitmeyen ihanetler" başlıklı yazısıyla yine şaşırtmadı. ROK, Sabah gazetesinin ekonomi yazarı Kerim Alkin'in kardeşi iktisatçı Emre Alkin'i gammazladı.

ROK, "Türkiye şu an Berat Albayrak önderliğinde köklü bir ekonomik devrim yapıyor" iddiasını ortaya atarken, "Önümüzdeki dönemde Berat Albayrak’a saldırılar daha da artacaktır. Çoookk daha büyük taarruzlar yaşanacak. Bu dönüşüm ve devrimi Türkiye’nin yapması istenmiyor" diye savundu.

"Elbette ülkeyi ithalat cenneti olmaktan çıkaran bu büyük ekonomik devrim yapılırken ihanetleri de yaşıyoruz. Çünkü eski rejimin sahipleri bu köhne düzen değişmesin diye her türlü tetikçilerini Berat Albayrak ve Tayyip Erdoğan’ın üzerine salıyorlar" diye belirten ROK, "Bunlardan en üzücü ve acınası örneklerden biri maalesef Emre Alkin’dir. Ağabeyi Kerem Alkin bu süreçte dik ve kararlı bir duruş sergilerken Emre Alkin, Türkiye’nin en zor günlerinde 180 derece dönüş yaparak Başkan Erdoğan ve Berat Albayrak’a sinsi bir saldırıya geçmiştir. Burada iyi niyet görmek mümkün değildir. Zaten herkes herşeyin farkında. Turkuvaz Medya’da Alkin ile ilgili yapılan özel haber Alkin’e dair hakikati ifşa ediyor" dedi.

Öte yandan, ROK, sosyal medya hesabından da yazısını, "Bugün Berat Albayrak’ın yapmak istediği ekonomik devrimin muhtevasını ve Emre Alkin’in Berat Albayrak ve Başkan Erdoğan’a nasıl sinsice taarruz ettiğini yazdım" notuyla paylaştı.

ROK'un, söz konusu paylaşımında, Berat Albayrak ile Eski AKP kurucularından, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’in karşılaşma anının fotoğrafını paylaşması dikkat çekti.

ROK, Berat Albayrak'ın karakterini en iyi yansıtan fotoğrafın bu kare olduğunu savundu.

Kütahyalı'nın yazısı şöyle:

Ekonominin ve dolayısıyla Hazine ile Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmaların odağı olduğu bir dönemdeyiz.

*

Hiç lafı uzatmaya gerek yok... Türkiye şu an Berat Albayrak önderliğinde köklü bir ekonomik devrim yapıyor. Gerçek bir yapısal dönüşüm bu.

*

Bu adeta bir yeni iktisadi kalkınma modelinin doğum sürecidir. Şu an yaşananlar da doğum sancılarıdır.

*

Önümüzdeki dönemde Berat Albayrak’a saldırılar daha da artacaktır. Çoookk daha büyük taarruzlar yaşanacak. Bu dönüşüm ve devrimi Türkiye’nin yapması istenmiyor.

*

Hem içerden hem dışardan kimi menfaat çevreleri de bu çocuğun doğmasını istemiyor ve Türkiye’nin düşük yapması İçin ortamı zorluyor. Bütün problemin özü ve manipülasyonların sebebi de budur.

*

Düşük kur ve yüksek faize dayalı, ithalat ağırlıklı eski model devam etsin istiyorlar. Berat Albayrak’ı da yıldırmaya ve yolundan döndürmeye çalışıyorlar.

*

Ben Berat Albayrak’ı 2011 senesinde, henüz siyasi hayatın içinde değilken, bir holdingin CEO’suyken tanıdım.

*

Berat Bey’in ağabeyi Serhat Albayrak’ın odasında tanışmış ve saatlerce sohbet etmiştik. Kafasında büyük projeleri olan, müthiş tutkulu, özgüvenli ve kararlı ama bir o kadar rasyonel ve serinkanlı bir adamdı.

*

Hem farklı fikirlere çok açıktı hem de bir konuda net bir karara varmışsa asla ve asla yolundan dönmeyecek bir azme ve inata sahipti Berat Albayrak. Bu kişilik özellikleri sohbet ilerledikçe net şekilde belli oluyordu.

*

Berat Albayrak’ı hiç tanımayanlar İçin O’nun karakterini benden özetlemem istense onlara sadece bir fotoğraf gösterirdim.

*

23 Kasım 2018’de Berat Albayrak ile dünün AKP’lisi bugünün CHP’lisi Abdüllatif Şener’in karşılaşma anının fotoğrafı. İşte aslında Berat Albayrak’ın duruşunu ve kişiliğini özetleyen fotoğraf budur.

*

Dolayısıyla, esas konumuza dönersek, benim tanıdığım Berat Albayrak hiçbir şekilde Türkiye’nin bir daha ithalata dayalı düşük kur/yüksek faiz modeline dönmesine izin vermeyecektir.

*

İstenildiği kadar kur atakları yapılsın Türkiye yeniden faizleri yükselterek eski modele dönmeyecektir. 20 Ağustos’ta da asla ve asla Merkez Bankası faizleri artırmayacaktır. Mevcut 8.25 puanından ilerleme asla olmayacaktır.

*

Başkan Erdoğan’ın da dediği gibi bilakis, şu sancılı dönem atlatıldıktan sonra faizler önümüzdeki dönemde daha da düşecektir. Eğer aksi olursa tüm emeklerin heba edilmesi anlamına gelir. Yine ithalatçı, düşük kur/yüksek faiz lobisi galip gelmiş olur.

*

Başkan Erdoğan’ın da Berat Albayrak’a tam desteğiyle, elbette sancılı bir süreç sonunda, Türkiye imalat ve ihracat merkezli bu ekonomik devrimi yapacaktır. Bu ülke artık ithalat cenneti olmayacaktır.

*

Sanayicilerin, üreticilerin, imalatçıların fabrikalarını, tarlalarını ve atölyelerini kapatıp önce ithalatçı sonra inşaatçı olduğu ve bu şekilde çok para kazandığı dönem Berat Albayrak devrimiyle ebediyen bitecektir. İthalat zorunlu olarak minimize olacaktır. İç üretim de yüksek katma değer yönünde zorlanacaktır.

*

Önce faizleri düşür sonra kur biraz kıpırdayınca yeniden faizleri yükselt, yatırımlar dursun ve kur yeniden düşsün. Sonra yeniden ve yeniden aynı döngüyü yap. Türkiye bu kısır ve fasit daireden kurtulmak zorundadır.

*

Bedeli neyse-ki ağır olacak-katlanacağız ve bu imalat-ihracat devrimini yapacağız. Her türlü saldırılara hazırlıklı olmalıyız. O yüzden Berat Albayrak’ın bu savaşı sonuna kadar desteklenmelidir.

*

Elbette ülkeyi ithalat cenneti olmaktan çıkaran bu büyük ekonomik devrim yapılırken ihanetleri de yaşıyoruz. Çünkü eski rejimin sahipleri bu köhne düzen değişmesin diye her türlü tetikçilerini Berat Albayrak ve Tayyip Erdoğan’ın üzerine salıyorlar.

*

Bunlardan en üzücü ve acınası örneklerden biri maalesef Emre Alkin’dir. Ağabeyi Kerem Alkin bu süreçte dik ve kararlı bir duruş sergilerken Emre Alkin, Türkiye’nin en zor günlerinde 180 derece dönüş yaparak Başkan Erdoğan ve Berat Albayrak’a sinsi bir saldırıya geçmiştir. Burada iyi niyet görmek mümkün değildir. Zaten herkes herşeyin farkında. Turkuvaz Medya’da Alkin ile ilgili yapılan özel haber Alkin’e dair hakikati ifşa ediyor.

*

Emre Alkin’in Berat Albayrak’ı hedef alan ve maalesef baştan sonra sinsilik ve küstahlık içeren YouTube videolarını ben büyük bir şaşkınlıkla seyrettim. Sadece ben değil akıl sahibi herkes işin içinde bir iş olduğunu anladı ve bu da ifade edildi.

*

Sözcü yazarı ve Berat Albayrak’a nefretiyle bilinen Murat Muratoğlu’nun sözlerini 20 ile çarpın ancak Alkin’in saldırı dozuna ulaşırsınız. Aynı şeyi daha 5 gün önce TV100’de Ahu Özyurt’un programında da yapmış Alkin. Sinsice çeşitli söz numaraları yapınca Berat Albayrak’a ve Başkan Erdoğan’a yönelik gerçek niyetini gizleyemiyor. Ne tv100’de ne de YouTube kanalında.

*

Emre Alkin hep böyle radikal muhalif çizgide olsa yine ben birşey yazmazdım, kendisini tutarlı bulurdum ama hükümete yakın olarak kendini takdim eden EkoTürk ve tv100 gibi kanallarda daha düne kadar adeta devletin resmî iktisatçısı gibi davranıp şimdi -neden olduğu son derece karanlık şekilde- bir anda taaruza geçerseniz burada bir alicengiz oyunu olduğu açıktır. Devlet de elbette bu durumu fark eder.

*

Bu konu hakkında daha söylenecek çok söz ve kanıt var ama şimdilik kesiyorum. Mühim olan Berat Albayrak’ın bu köklü ekonomik devriminin kesintisiz devam etmesi ve Türkiye’yi hedef alan taarruzların da bertaraf edilmesidir.