Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Balyoz davasından yazdıklarından dolayı kendisine Atatürkçü subayların Devlet Övünç Madalyası ve Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası gönderdiklerini belirterek, "Türkiye'de bu iki madalyaya birden sahip olan ilk ve tek sivilim" diye yazdı.

Özdil, Hulusi Akar'ın kendisine açtığı dava sonrası 5 ay hapis cezası verilmesine, "Hulusi efendinin göğsündeki en ünlü madalyasını Amerikalılar taktı, benimkini Atatürkçü subaylar" diyerek tepki gösterdi.

Özdil yazısında, "Sözcü davasına beni dahil edememişlerdi, buradan tutturmuşlar. Sözcü'ye operasyonu tam 19 Mayıs'ta başlatmışlardı, bana cezayı tam 10 Kasım'da verdiler. Belli ki, akıllarınca eğleniyorlar.Bu beş aylık ceza için, hükmün açıklanmasını geri bıraktılar. Yani 'askıda karar' haline getirdiler.Beş yıl denetim şartı koydular. Beş yıl içinde yine ceza alırsam, ikisinin toplamı kadar hapse tıkacaklar. Beş yıl boyunca Demokles'in kılıcı gibi kafamızın üstünde tutmak istiyorlar. Hukuki mücadelemize devam ediyoruz, ağır ceza mahkemesine itiraz edeceğiz, olmadı Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız" ifadesini kullandı. 

Özdil şunları kaydetti: 

"Davanın nihai kararı nereye varır, bilemem. Ama değişmeyen tek gerçek şu. Hulusi efendinin göğsündeki en ünlü madalyasını Amerikalılar taktı. Benim göğsümdeki madalyaları ise, asrın iftirasıyla hapse tıkılan Atatürkçü subaylarımız taktı. Gezmeye gitmektense, girer yatarım"

Ne olmuştu? 
Özdil Halk Arenası programında yaptığı konuşmasında “Bakın hayatı analitik çerçevede kıyaslamamız gerekiyor. Mesela o dönemde yaşayan insanlar da memleketimiz işgal edilecek, savaş çıkacak diye düşünmüyorlar. Ama bir anda kendilerini böyle bir şeyin içinde buldular. O dönem Genelkurmay Başkanının başında Atatürk var. Şimdi Allah korusun ben Hulusi Akar ile gezmeye gitmem, ne savaşı? Kalp kırılsın diye söylemiyorum ama bunlar önemli makamlar” demişti.

Özdil'e 5 ay hapis cezası verildi. Mahkeme hükmün açıklanmasını geriye bıraktı.