Gazeteci Fatih Portakal, YouTube kanalından yaptığı Medya Durumu programında Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'i ağırladı.

Portakal'ın, yayın hayatına başlamasından kısa bir süre sonra kapatılan OLAY TV'yi anımsatarak, “Muhalif veya özgür yapan seslerin kısılmak istenmesi nereye kadar gidebilir?” sorusunu Özdil "Bağımsız gazetecilik yapabilmek için önce bağımsız ruha sahip bir medya patronuna ihtiyaç var" dedi.

Özdil, Portakal'ın sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı:

Özgür, bağımsız yayın yapabilmek için sadece cesur gazetecilere ve bunu talep eden yurttaşlara ihtiyaç yo, yani sadece bununla sınırlı değil. Özgür yayıncılık yapabilmek için öncelikle özgürlüğe, bağımsızlığa, demokrasiye, cumhuriyete inanmış medya patronuna ihtiyaç var. Ben öyle bir patronla çalıştığım için, Burak Akbay'la çalıştığım için çok şanslıyım. Çünkü topluma böyle bir yayın sağlayabilmek için gerçekten ağır bedeller ödemek gerekiyor. Biz SÖZCÜ gazetesi olarak bütün çalışanlarıyla, genel yayın yönetmeninden yazarlarına, muhabirlerine, idari personeline kadar ağır hapis cezaları almış bir gazeteyiz. Aynı şekilde gazetemizin sahibi Burak Akbay da 3.5 yıldır çok ağır bedeller ödeyerek hayatını sürdürmeye çalışıyor.

"Dolayısıyla Olay TV'deki arkadaşlar için gerçekten çok üzüldüm, çünkü çoğunu tanıyorum" ifadelerine yer veren Özdil şu şekilde devam etti:

Ben Star Haber'deyken Süleyman Sarılar Kanal D Haber'deydi. Birbirimizle rakip olarak da çok mücadele ettik. Çok iyi bir gazeteci, televizyoncu olduğunu biliyorum. Oradaki arkadaşların hepsinin iyi niyetle memlekete katkı sağlamak için böyle bir işe soyunduklarını biliyorum ama maalesef yola çıkış anlarında bile en azından kendi çevremde bu işin olmayacağını söylemiştim. Cavit Çağlar gibi biriyle yola çıkarsan işte böyle yaya kalırsın. Maalesef OLAY TV'nin özü bu.