Batı Karadeniz'deki büyük yıkıma sebep olan sel felaketinde HES'in duvarlarının yıkıldığı ve facianın boyutunun büyüdüğü iddiaları yalanlamıştı. O duvarlar  görüntülendi.

11 Ağustos'ta Batı Karadeniz'de başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel ve su baskınları meydana geldi. Afet bölgesi ilan edilen sel felaketinin yaşandığı alanda HES'lerin de yıkımda büyük etkisinin olduğu iddia edilmişti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin HES'leri "mağdur" ilan etmesinin ardından bölgeye giden diğer bakanlar da bu iddiayı yalanlamıştı. Yıkıldığı yalanlanan HES duvarları görüntülendi.

AFAD'ın yaptığı son açıklamalara göre 62 vatandaşımızın (52 Kastamonu, 9 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybettiği sel felaketi ve su baskınlarının yaşandığı Batı Karadeniz'de HES kapaklarının yıkıldığı iddiaları yalanlanmıştı.

Sel felaketinden en fazla etkilenen yer, en çok can kaybının yaşandığı ve kayıp başvurusunun yapıldığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi oldu. İlçenin neden bu kadar büyük bir yıkımla karşılaştığı konusundaki en büyük iddialardan biri HES kapaklarının patlamış olmasıydı.

Valilik ve Bakanlık bu iddiaları yalanlasa da bölgeden gelen drone ile çekilen görüntüler iddiaları güçlendiriyor.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı bu iddialarla ilgili bir video yayınladı. Bozkurt'taki Hidroelektrik Santrali'nin olduğu bölgeye köy ve yayla yollarından yürüyerek ulaşan Baltacı, yıkılan HES yapılarını görüntüledi. 

Aşarı yağış dolayısıyla, vadilerde biriken suların HES'in regülatör ve iletim kanallarını parçaladığını ifade eden  Baltacı "Bu bölgeden ormancılık da yapılıyor. Burada kesilen tomruklar da regülatörü önüne katarak Bozkurt'ta kadar gelmiştir" dedi.