Cumhuriyet'in temeline dinamit döşenmesi için iktidara verilen en büyük koz olan 'Yetmez ama evet' ihanetinin ateşli savunucularından yazar Oya Baydar, yeni çıkan “80 Yaş Zor Zamanlar Günlükleri” kitabını anlattı. Baydar, kitapta da yer verdiği “yetmez ama evet” tartışmasıyla ilgili "Demokrasiye koşulsuz inanan bir insanım; 'yetmez ama evet' dedim, fakat dersimi aldım" diye konuştu.

T24'te Murat Sabuncu'nun konuğu olan Oya Baydar, "Siyasete vicdani açıdan baktığınız zaman biraz sazan oluyorsunuz. Yani ben büyük bir iyi niyetle başına sonuna bakmadan, çok fazla düşünmeden, kim yapıyor düşünmeden, niyet okumayalım mantığına çok bağlı kaldım. Yetmez ama evet meselesinde de, önüme gelen yasaların hepsi 82 anayasasının çok ilerisindeydi. Ben özgürlüklere ve demokrasiye yol açabilecek bir anayasa değişikliğinden kesinlikle yanaydım. Evet dedim, birçok arkadaşım da dedi. Demokrasiye çok inanmak ama biraz koşulsuz inanmak... Biraz da sazanlık vardı işin içinde. Ama şimdi dersimi aldım. Geç oldu, aldım" diye konuştu.

Oya Baydar, bu tartışmadan dolayı hakaretlere ve haysiyet cellatlığına maruz kaldığını da söyleyerek bir de üste çıkmaya çalıştı.