Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'doğrulanmamış bilgileri' verenlere tepki göstererek bu bilgiyi verenlerin bedel ödeyip ödemeyeceğini sordu...

Gazeteci Murat Yetkin, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretini mercek altına aldı. Yetkin, Erdoğan'ın çevresinin Erdoğan'a 'doğruyu söylemediğini' öne sürerek bu duruma tepki gösterdi.

Gazeteci Murat Yetkin, Youtube kanalındaki bugünkü programında Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD'ye yaptığı ziyareti değerlendirdi.

Yetkin, iki önemli ayrıntıya dikkat çekerek 'etrafındakilerin Erdoğan'a doğru bilgi vermediğini' öne sürdü.

Yetkin, ABD Başkanı Joe Biden'in kimseyle özel görüşmeyeceği ve bu nedenle 'Erdoğan-Biden' görüşmesinin programda olmadığı bilgisine rağmen Biden'ın hem İngiltere hem de Avustralya Başbakanları ile iki ayrı görüşmesinin olduğunun ortaya çıktığını belirtti.

Yetkin, ayrıca Erdoğan'ın ABD ziyaretine çıkmadan önce "New York'ta Miçotakis ile görüşeceğiz" açıklamasına rağmen, Miçotakis'in Yunanistan'da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü belirtti. 

Erdoğan'a 'doğrulanmamış bilgi' veren görevlilere tepki gösteren Yetkin'in verdiği bilgiler şöyle: 

"BİDEN'IN İKİ BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞMESİ VAR"

"Bugün artık iyice emin oldum ki Erdoğan'ın etrafındakiler Erdoğan'a doğruyu söylemiyorlar. Nerden çıkarıyorsun bunu derseniz...Erdoğan; ABD'de, BM Genel Kurulu için gitti ve gitmişken önemli uluslararası temaslarda bulunacak diye bekleniyor. ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi olmayacak diye bekliyorduk. Daha gittiği gün bile randevusu yoktu, biliyorduk. Ancak diplomasi kaynakları ne diyordu, 'zaten Bıden kimseyle görüşmeyecek, kovidden korkuyor, sadece gelip konuşmasını yapıp gidecek, yemek filan vermeyecek' deniyordu. Evet yemek vermedi ama 2 liderle görüşmeyi programa aldığını öğrendik. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Avustralya Başbakanı Scott Morrison'la görüşecekmiş.

"MİÇOKTAKİS NEW YORK'TA BİLE DEĞİL"

Erdoğan, bundan 2 gün önce İstanbul'dan New York'a yolculuk yapmadan önce "Benimle görüşmek istedi, Yunanistan Başbaşkanı Kiriakos Miçotakis ile görüşeceğim" dedi. Merak ediyorum bu bilgiyi Erdoğan'a kim verdi? Miçotakis, New York'ta değil. Miçotakis, Atina'da. Miçotakis, bugün makamında Ekrem İmamoğlu'nu kabul etti. Atina Belediye Başkanının daveti üzerine Yunanistan'daydı ve başbakan ile de görüşmüş. Oysa biz ne bekliyorduk? Cumhurbaşkanı'nın beyanına göre Miçotakis, New York'ta olacak ve Erdoğan'la görüşeceklerdi çünkü Miçotakis görüşmek istemişti.

BEDEL ÖDEYECEKLER Mİ?

Şimdi ben şunu soruyorum; Cumhurbaşkanı'na bu doğrulanmamış bilgileri verenler kim? Devlet böyle yönetiliyor bakın! Bedel ödeyecekler mi bu adamlar?"