Toplumsal Haber Merkezi

Yandaş gazetelerin sanatçı Zeki Müren'i ünlü isimlere linç ettirme faaliyeti sürüyor. Daha önce yandaş Posta'ya konuşan Özdemir Erdoğan, Zeki Müren için "Paşa değil madam", "Onu izleyen erkek çocuklar travmalar yaşadı. Kötü bir rol modeldi" gibi ifadeler kullanmıştı. Kaldı ki bu sözlerin sahibi olan kişinin hayatının bir bölümü, çırılçıplak fotoğraflar çektirerek geçmişti. Bu kervana şarkıcı Alpay da yandaş Sabah'a konuşarak katıldı. Alpay ise Zeki Müren'e 'hokkabaz' dedi.

Bu iki ismin ortak özelliklerinden biri de Saray'ın konserlerinde boy göstermeleri... Bu durum, Saray'ın konserlerine çıkıp yandaş gazetelere provokatif açıklamalar yapmanın bir 'paket' olup olmadığı sorusunu akıllara getiriyor.

Yandaş Sabah'tan Göksan Göktaş'a konuşan Alpay, Zeki Müren ile ilgili olarak “Türk sanat müziğini katletti” ve "yaptığı hokkabazlık" dedi.

'TÜRKİYE'YE KÖTÜ ÖRNEK OLDU'
"On kulağım olsa biriyle Zeki Müren dinlemem. Zeki Müren abartılı üslubu ve Türkçesiyle Türk Sanat Müziği'ni katletmiştir. Ölçüsüz tavırlarıyla Türkiye'de kötü örnek olmuştur" diyen Alpay, "Müthiş ağdalı bir üslupla söyledi şarkılarını Zeki Müren. Bana hiçbir duygu vermez çünkü duygusuz söyler, rol yapar. Türkçe de 'Reca ederim' diye bir şey var mıdır? 'Rica ederim' dersin. Türkçeyi çok iyi konuştuğu söylenen Zeki Müren bilakis Türkçeyi de, Türk sanat müziğini de abartılı bir üslup kullanarak bozmuştur" ifadelerini kullandı.

ALPAY'DAN AÇIKLAMA
Açıklamasından sonra gelen tepkilere yanıt veren Alpay, "Tamamen samimi hislerimi ifade ettim. Hissettiğim duyguları aktardım. Herkes herkesi sevmek zorunda değil" dedi.

ÖZDEMİR ERDOĞAN BAŞLATMIŞTI
Özdemir Erdoğan da Sabah'a verdiği röportajda, Zeki Müren’le ilgili söylediği sözler tartışılmıştı. Erdoğan, “Onu izleyen erkek çocuklar travmalar yaşadı. Kötü bir rol modeldi. Sonradan bir sürü taklitçileri çıktı. İnsanlar ona özendi. Ben bir insanın eşcinsel olmasından rahatsız olmam ama eğer bu, toplum önünde örnek olacak şekilde kullanılıyorsa zararlıdır” ifadelerini kullanmıştı.