Gerici Yeni Şafak'ın derdi Taliban terörü değil, kamplara sığınan Afganlara verilen yemek.  Gazete, ABD'ye sığınan Afganlara 'domuz etinden sosis' içeren kumanya verilmesini "ABD askerleri Kabil’de kendilerine sığınan Afganlara domuz eti yediriyor" başlığıyla haberleştirdi.

AKP yandaşı gerici Yeni Şafak gazetesi, Afganların 'Taliban teröründen' kaçmasını değil, kampta kalan Afganlara 'domuz eti' içeren kumanya verilmesini 'dram' olarak niteledi.

Taliban'ın Afganistan yönetimini ele geçirmesinin ardından ABD'li askerlere sığınan Afganlar, Kabil'de kurulan kampta tutuluyor.

Yeni Şafak gazetesi, kampta kalan Afganlara verilen kumanyaların içinde domuz eti içeren ürünler olduğunu iddia etti.

'Gazete', yaptığı haberde şu cumleleri kullandı:

 "Afganistan’da Taliban’ın yönetimi ele geçirmesinin ardından ABD ile iş birliği yapan vatandaşlar ülkeyi terk etmeye çalışıyor. Amerika, çalıştığı Afganların bir kısmının tahliyesini gerçekleştirirken geride kalanlarını ise kaosun hakim olduğu Kabil’de kurduğu kampta beklemeye aldı. Instagram hesabından yaşadıkları ‘dramı’ paylaştığı fotoğraflarla gözler önüne seren bir Afgan, ABD askerlerinin kendilerine domuz etli sosisler dağıttığını söyledi. ABD askerlerinin domuz etli kumanyaları dağıttığı anın video ve fotoğrafını paylaşan Afganistanlı “Buradaki insanların yüzde 95'i İngilizce okumayı ve konuşmayı bilmiyor. Dinimize göre yasak olan domuz etini bizlere yediriyorlar” diyerek gördükleri muameleye isyan etti.

Instagram hesabından dört gündür ailesi ile birlikte kampta bulunduğunu dile getiren bir Afganlı ABD askerlerinin kendilerine yemek domuz etli sosis kumanyası dağıttığını söyledi. ABD askerleri için üretilen ve üzerinde “Pork Sausage Patty” (domuz sosisi köftesi) yazılı kumanyaların fotoğrafını paylaştı."