Yediiklim Yayınevi’nin avukatı Mustafa Serdar Gözüküçük BBC Türkçe’den Fundanur Öztürk'e  yaptığı açıklamada, şaibeli olduğu iddia edilen soruların daha önce ÖSYM tarafından 2015 ve 2021 yıllarındaki sınavlarda da kullanıldığını iddia etti.

Gözüküçük, KPSS’deki sorularla "birebir" hiçbir sorularının bulunmadığını, sadece bir matematik sorusunun "birebire yakın" olduğunu ve bu sorunun da daha önce ÖSYM’nin yaptığı bir sınavda kullanıldığını tespit ettiklerini belirtti:

Gözüküçük'ün açıklamasından satır başları şu şekilde: 

Bu denemeler altı ay öncesinden başlayarak sınavdan 15-20 gün öncesine kadar Türkiye’nin her yerinde yayımlanan sorular. Kaldı ki bu sorular daha önce ÖSYM tarafından 2015 ve 2021’lerde de kullanılmış. O zaman da kullanılmış sorular var içerisinde veya benzeri sorular.

Birebir aynı olan sorumuz hiç yok ama birebire yakın olan bir soru var, o da matematik sorusu. Kaldı ki bu matematik sorusu ÖSYM tarafından bir sınavda daha önce yine kullanılmış.

Bunlar zaten açık kaynak, o zaman ÖSYM bunu neden alıp kullandı? Yayınevleri bugüne kadar ÖSYM’de soru yakalamayı hep başarı olarak gördü. Hatta, bizim 20 tane benzer sorumuz varsa, başkalarının da benzer soruları var, olay buraya geldiği için herkes paylaşımını çekti. Biz bunları mahkemede kullanacağız.

ÖSYM soru hazırlama kadrosu bu soruları nasıl hazırladı, benzer soruyu nereden seçti, havuza kim attı bu soruyu ve havuzdan kim çekti? Bunlar önemli. Aksi halde soru hazırlama ekipleri niye var?

Bu olay bir soru çalma değil ki? Biz ÖSYM’den soruları bilip sızdırsak ve bunu belli bir gruba versek, tamam. Bizim sorularımız kullanılmış. Biz onun ÖSYM’de çıkacağını nereden bilebiliriz?

Gözüküçük, sosyal medyada ve bazı medya kuruluşlarında paylaşılan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çekilen bir fotoğrafa ilişkin ise, "Bunlar o kadar ucuz şeyler ki. Kimin kimle fotoğrafı yok ki? Yediiklim dershanesi 29 yıldan beri yayıncılıkla uğraşan, birçok başarıya imza atmış bir firma. Bir yerde çekilmiş olabilir o fotoğraf. Ben hiç hatırlamıyorum, belki benim de vardır. Süleyman Soylu’yla çekilmiş olsa ne olur, devletin bakanı değil mi?" dedi.