soL Yazarı Fatih Yaşlı gözaltına alındı. TKP Danışma Kurulu üyesi ve soL Haber Portalı yazarı Fatih Yaşlı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili TKP'den yapılan açıklamada "TKP Danışma Kurulu üyesi Fatih Yaşlı soL Haber Portalı'ndaki yazıları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Bu hukuksuz gözaltıyı protesto ediyoruz. Süreçle ilgili gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağız" denildi.

Fatih Yaşlı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "adliyedeyim, bir yazı nedeniyle alındım. birazdan bırakacaklar" dedi, daha sonra da serbest bırakıldı.

'BU SİNDİRMEYE DÖNÜK BİR ADIM'
TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan konuya ilişkin Halk TV canlı yayınında yaptığı açıklamada Fatih Yaşlı'nın gözaltına alınma gerekçesinin 2020 Ağustos'ta yazdığı bir yazı olduğunu ve bir kişinin CİMER'e şikayet ettiği bilgisine sahip olduklarını söyledi. Okuyan "Bu tamamen caydırmaya, sindirmeye dönük bir şey. Ama Fatih'i tanıyoruz, Türkiye'de benzer uygulamalara maruz kalanları tanıyoruz, hiç kimse böyle sinmez. Yani insanlar yazmaya, düşünmeye, örgütlenmeye, mücadele etmeye devam edecekler" dedi.