Toplumsal Haber Merkezi

Artvin Arhavi'de ayı yavrusu avcılar tarafından vuruldu. HAYTAP, avcılarla ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Ayı yavrusu dere kenarında avcılar tarafından vuruldu. Av köpekleri can çekişen ayı yavrusuna saldırdı. Yavru ayının can çekiştiği anlar görüntülendi. Hayvanseverler bu duruma tepki gösterdi. 

Yurttaşlar, yavru ayıyı vurup başında 'zafer pozu veren, bunu bir de utanmadan hesaplarında paylaşan Tanju Çakmak'ın tutuklanmasını talep ediyorlar ancak uzmanlar mevcut yasalara göre caninin para cezasıyla kurtulacağını belirtiyor...

Öte yandan, Tanju Çakmak'ın yakalanarak hakkında adli ve idari işlem başlatıldığı Valilik tarafından duyuruldu.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ'
Konuyla ilgili görüntülerin hayvanseverler tarafından Hayvan Hakları Federasyonu'na (HAYTAP) ulaştırılılması üzerine avcılarla ilgili suç duyurusu kararı alındı.

HAYTAP'tan yapılan açıklamada "Artvin'de ayı yavrusu kimseye zarar vermediği halde avcılar tarafından vuruldu ve köpeklere sunuldu.Ayının nasıl can çekiştiğini göreceksiniz. Ayıların vurulması Hayvanların Koruma Kanunu kapsamında olmadığı için Haytap olarak kişinin tutuklanması için suç duyurusunda bulunuyoruz" denildi. 

'BU VAHŞET YAPANIN YANINA KÂR KALAMAZ'
Hayvan hakları aktivisti - yazar Zülal Kalkandelen ise "Tanju Çakmak adlı şahıs Arhavi’de yavru ayıyı vurmuş, yaralı hayvana köpekleri saldırtmış ve sonra da ayı cesediyle poz vermiş. Bu vahşet yapanın yanına kâr kalamaz! #TanjuÇakmakTutuklansın" ifadelerini kullandı.