Toplumsal İstanbul

CHP, büyük sermaye grupları tarafından tahrip edilen Yassıada'ya gitmiş ve buradaki kısıtlı, daha doğrusu yasaklı incelemeden sonra bir basın açıklaması düzenlemişti. Eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da 4 Haziran 2016 tarihindeki inceleme gezisinin ardından Yassıada'da yaptığı açıklamada sorumlunun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve onun şirketi olduğunu ilan etmişti. Bu zamana kadar Hisarcıklıoğlu'na yönelik herhangi bir hamlede bulunmayan savcılık Cemal Canpolat'a soruşturma açtı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu, dört yıl önce Yassıada’nın imara açılmasını protesto etmek amacıyla Yassıada’da basın açıklaması yapmıştı. CHP heyetinin inşaat alanlarının incelenmesine izin verilmemesi üzerine basın açıklaması Yassıada’da yargılamaların yapıldığı spor salonunun önünde okunmuştu.

YASSIADA HİSARCIKLIOĞLU’NA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ!
Konuşmasında sorumlunun TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu olduğunu ilan eden Canpolat, “Niçin bu kadar emniyet tedbiri alındı burayla ilgili. Neden yukarıdan bu kadar etkili talimatlar geldi. Çünkü burayı alanlar, burayı tahrip edenler, doğasını bozanlar, başta TOBB Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu olmak üzere onun firması, onun şirketine aittir. Genel başkanımız TOBB’da demokrasi konusunda, laiklik konusunda sesinizi çıkarmıyorsunuz dediğinde, niçin çıkarmadıkları burada ortaya çıkmıştır. 12,5 milyon oy alan ana muhalefet partisinin genel başkanına yalakalıktan dolayı demokrasi dersi vermeye kalktı. Çünkü burası TOBB başkanına peşkeş çekilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.