Toplumsal Haber Merkezi

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, birkaç parti değiştirdikten sonra yoluna Bağımsız İzmir Milletevekili olarak devam eden Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye katıldığını açıklamıştı. Bu iddia gündeme bomba gibi düşerken, Çelebi önce doğrular bir açıklama yapmış, sonra da iddiayı reddetmişti. 

Yarkadaş, Mehmet Ali Çelebi'yi canlı yayın tartışmasına çağırdı, Çelebi de bunu kabul etti. Çelebi'nin bugün kabul ettiği halde şehir dışında olduğu gerekçesiyle gelmediği TV100 canlı yayınında yeni iddialar ortaya atıldı. Programın katılımcısı Yarkadaş, Çelebi'nin "canlı yayına katılacağım" deyip de katılmamasının değerlendirildiği sırada yeni iddialar ortaya attı.

"Bunlar son dakika bilgisi" diyerek konuya giren Yarkadaş, "Bu akşam Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AKP MKYK'da, MKYK üyelerinee 15 Ağustos 2022 tarihinde yani pazartesi günü Ankara Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir milletvekili katılım töreni düzenleneceği ve Mehmet Ali Çelebi'nin de AKP'ye katılacağı sunum olarak deklare edildi. Yani Çelebi, 15 Ağustos 2022 tarihinde katılacak. Az önce biten toplantıda bu sunum yapıldı" ifadelerini kullandı. 

AKP'LİLER DOĞRULADI
Bu bilgiyi aldıktan sonra AKP MKYK üyelerinden tanıdığı üç siyasetçiyi aradığını, bu gelişmeleri sorduğunu belirten Yarkadaş, söz konusu AKP'li yetkililerin "Bize öyle bir bilgi verildi ama katılacak mı katılmayacak mı biz de bilmiyoruz" dediklerini aktardı.