Eski CHP Milletvekili ve CHP PM Üyesi Eren Erdem, dikkatleri AKP'nin yarınki grup toplantısına çekti.

Yarınki AKP grup toplantısını hem yargının hem de üst düzey AKP yöneticilerinin izleyeceğini belirten Eren Erdem, "Erdoğan, Soylu'nun adını anmazsa Soylu gidecek, Erdoğan Soylu'ya sahip çıkarsa AKP'den Deva ve Gelecek Partisi'ne doğru büyük kopuşlar başlayacak ki bu konuda Erdoğan'ı uyardıklarını biliyorum" dedi.

Eren Erdem, KRT TV'deki Şimdiki Zaman programında konuştu. 

Erdem yarınki AKP grup toplantısının önemine işaret ederek AKP içinde çok büyük bir Süleyman Soylu rahatsızlığının olduğunu belirtti.

Erdem, Sedat Peker'in açıklamalarına yargının ve AKP'nin sessiz kalışını değerlendirerek "bilgiye dayalı olduğunu" belirttiği şu bilgileri paylaştı:

"Bu hususta yargı camiasının içinde inanılmaz bir huzursuzluk olduğunu biliyorum. Yani bilgiye dayalı olarak söylüyorum bunu.  Soruşturma açma yetkisi olmayan yüksek yargı mensupları, bu soruşturmaların açılmaması nedeniyle olağanüstü rahatsız ve tepkililer. Bunu bilgiye dayalı olarak söylüyorum. Soruşturmalar hususunda da hiç kimsenin adım atamayışının temel nedenlerinden bir tanesi de esasen hem gündelik kaygılar, bazı Cumhuriyet Savcılarının olası bir YAŞ Kararnamesi ile beraber sürgün edilme kaygısı; bir diğer taraftan da bu konuda yargıçlar hükumetin, tümüyle ortaya çıkan verilerle yolsuzluğun, kirli işleri tescillenmiş kişilerin arkasında olduğundan emin bir kaygıyla hareket ediyorlar. burada bir ışık görmedikleri için- tırnak içinde söylüyorum- kişisel ikballer uğruna bazı savcıların soruşturma açmaktan imtina ettiklerini biliyoruz.  Ama hakkını yememek lazım yargı camiasının büyük bir kısmı rahatsız. Ve bu işin üstüne gidilmesi yönünde bir kanaat var. Bunu, yarın Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı grup konuşması birçok insan için bir sinyal olacak. Şöyle ki bakalım yarın Erdoğan, Süleyman Soylu ile ilgili bir şey söyleyecek mi? (Bahçeli'nin Soylu destek vermesinin ardından Erdoğan nasıl davranacak?)

Bir diğer mesele şu;  5 gün boyunca Ankara'daydım. Bu da bilgiye dayalı. AKP'nin üst düzey yöneticilerinin büyük bir çoğunluğu rahatsız. Özellikle Süleyman Soylu ile ilgili iddialardan... Süleyman Soylu karşıtlığı orada çok yüksek. Parti içinde Soylu'dan genel bir rahatsızlık var. Çünkü Soylu, Erdoğan sonrası AKP lideri, genel başkan adayı olarak konumlandırıyor. Ama öyle söylemiyor tabi. Hiçbir iddialı siyasetçi doğrudan lafın tamamını söylemez. Derler ya, 'lafın tamamı deliye söylenir'.

Bu rahatsızlıkları topladığımız zaman Cumhurbaşkanının yarınki grup konuşmasını hem yargı camiası izleyecek, hem partililer izleyecek. Ben bu rahatsızlıkların önümüzdeki günlerde Deva ve Gelecek Partisine yönelik çok ciddi kayışların önünü açacağına, bu yönde bir zemin açacağına dair Tayyip Erdoğan'ın bilgilendirildiğini biliyorum.

Dolayısıyla Erdoğan bir karar verecek. Ya bu rahatsızlıklara rağmen suskunluğunu ve koruyucu tavrı sürdürecek ya da ...

Yani yarın Süleyman Soylu'yu anmazsa Soylu'nun gideceği şeklinde değerlendiriyorum."

Havin Güngör