AKP'li Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’da düzenlenecek 'Zafer Geçidi Töreni’ne katılmak üzere Bakü’ye gidiyor. Ziyareti öncesinde havalimanında düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, Selahattin Demirtaş'ı hedef aldı. Yargıya karışmanın işi olmadığını belirten Erdoğan, Demirtaş için "önünün açılmasına yol vermeyiz" dedi.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "yargının işine müdahale benim işim değil" dedi.

Selahattin Demirtaş'ı 'terörist' olarak nitelendiren Erdoğan "Yargının işine müdahale benim işim değil. Özellikle biz Selahattin Demirtaş gibi bir teröristin bu noktada varsa bir hakkını koruyacak değiliz" ifadelerini kullandı.

"Demirtaş'ın önünün açılmasına yol vermeyiz" diyen AKP'li Cumhurbaşkanı, şu ifadeleri kullandı:

Ben inanıyorum ki yargımız Selahattin Demirtaş gibi bir teröriste böyle bir hak tanımaz. Kobani'nin faili, Diyarbakır'ın faili, Yasin Börü'nün faili odur. Bunları görmezden mi geleceğiz? Yargımız bunları görmezden mi gelecek? Böyle bir teröristin asla önünün açılmasına yol vermeyiz.

Meclis'te devam eden asgari ücret görüşmeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan "Bu görüşmeler devam ediyor. Bakanlığımız görüşmeleri işveren kesimiyle, işçi kesimiyle yürütecekler. Sonrasında durum bizim de önümüze gelecek adımları birlikte atacağız. Temennimiz odur ki isabetli bir karar çıkar" ifadelerini kullandı.