Yargıtay’da baş gösteren koronavirüs vakasının, umreden döndükten sonra başkanlık seçimine katılan bir üyeden kaynaklandığı öne sürüldü. 

T24'ün haberine göre Yargıtay’da bir üyenin koronavirüse yakalanmasının ardından hastanede tedavi altına alınmasıyla başlayan süreçle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Yargıtay kulislerinde umreden dönerek iş başı yapan bir üyenin, koronavirüs bulaştırdığı konuşuluyor. 

Söz konusu üyenin 24 Mart’ta yapılan başkanlık seçimine katılıp oy kullandığı, bulaşın bu esnada olabileceği belirtilirken, koronavirüs salgını nedeniyle başkanlık seçiminin ertelenmemesi de eleştiri konusu oldu. 

Salgın nedeniyle ülke genelinde her türlü seçim çalışmalarının askıya alınmasına karşın Yargıtay Başkanlığı seçiminin yapılmasında ısrar edilmesinin sağlık sorununa neden olduğu belirtildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önünde düğmesiz cübbesini iliklemeye çalışan Zerrin Güngör'ün 'yaş haddinden' emekli olması nedeniyle yapılması planlanan Danıştay Başkanlık seçimi ise salgın nedeniyle ertelenmişti. 

Buna karşın Yargıtay seçimi ertelememiş, 24 Mart’ta gerçekleştirmişti. Yargıtay Başkanlık seçimine katılan bir üyenin hastanede Covid-19 tedavisi gördüğü ortaya çıkmıştı.