T24 yazarı Gökçer Tahincioğlu, gazeteci Çiğdem Toker'in babasının 'ihmal' sonucu yaşamını yitirmesini köşesine taşıdı.

Erdoğan Toker'in ölümünde yaşanan ihmali ve yargının verdiği kararı köşesine taşıyan Tahincioğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Yargı, sabah saatlerinde "kanama" şikayetiyle getirildiği hastaneden taburcu edilen, kısa süre sonra kanaması artınca yeniden ambulansla hastaneye getirilen, burada 12 saat boyunca bir sedyede işlem yapılmadan bekletilen ve hiçbir uzman doktor görmeden yine kanama nedeniyle hayatını kaybeden hastanın ölümünde ihmal bulmadı. Adli Tıp da hastanın kanamadan dolayı öldüğünü, uzman doktor gelmeden hayatını kaybettiğini kayıt altına almasına rağmen, yapılan uygulamaların tıp kurallarına uygun olduğu yönünde rapor vererek bu karara zemin hazırladı. 12 saat boyunca kanamayı kâğıt mendil ve peçeteyle durdurmaya çalışan, uzman doktor bakmayacaksa özel hastaneye hastanın sevkini talep eden, defalarca yardım çağrısında bulunan aile karar nedeniyle şaşkın. Aile, karara yaptıkları itirazın olumlu sonuçlanmasını, takipsiz kararının kaldırılarak, dava açılmasını bekliyor."

'HAKİKATE ULAŞILMALI'
Karara köşesinde tepki gösteren Tahincioğlu, "Doktorların, sağlık çalışanlarının nasıl zor koşullar altında çalıştıklarını, nelere maruz kaldıklarını biliyoruz. Tıpkı hayatını kaybeden Erdoğan Toker'in oğlu gibi, doktorlar ve sağlık çalışanları fedakârca işlerini yapmaya çalışıyor. Ancak kimsenin işini yapanların arkasına saklanmaya, sorumluluktan kaçmaya hakkı yok. Tel tel dökülen sistemin içerisinde buna benzer, duyulmayan, soruşturulmayan onlarca, yüzlerce olay yaşanıyor. Bunu düzeltebilmenin tek yolu ise hakkaniyetli, derinlemesine yürütülen soruşturmalarla gerçeğin ortaya konulması. Suç varsa da yoksa da önce hakikate ulaşılması" ifadelerini kullandı.