Toplumsal Haber Merkezi

Ulusal Kanal'ın Digitürk'e girme hedefiyle başlattığı kampanya geçen günlerde başarıya ulaşmış; Ulusal Kanal, Digitürk 52. kanalda yayına başlamıştı.

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, bugünkü köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme alarak Vatan Partisi ve Ulusal Kanal yetkililerinin, Digiturk’ün yıllık ücretini örtülü ödenekten almış olabileceğini öne sürmüştü.

Yazısında "Bizim bildiğimiz kadarıyla Digiturk'e girişin ve sürekli yer sahibi olmanın yıllık ücreti 500 bin dolar" ifadelerini kullanan Çölaşan, "Arkasında güçlü sermayeler ve holdingler olan yayın kuruluşları bu parayı elbette verebilir de Vatan Partisi'nin (ya da Ulusal Kanal yönetiminin) nereden ve nasıl bulduğu merak konusu” demişti.

DIGITURK ÜCRETİ ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN Mİ?
“Arkalarında hiçbir büyük ekonomik gücün yer almadığı Tele-1, Halk TV, KRT gibi kanallar bu yıllık aidatı ödemede büyük zorluklarla karşılaşırken, demek ki Vatan Partisi parayı bir yerlerden bulmuş!” diyen Çölaşan, "Elin ağzı torba değil ki büzesin, öbür yanda ise ortaya bir sürü söylenti çıkıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Çölaşan, yazısının "Bazıları bu 500 bin doların Ulusal Kanal'a Vatan Partisi güçlensin diye örtülü ödenekten verildiğini ve Digitürk'e o yolla ödeme yapıldığını bile iddia ediyor" demişti.

‘DİŞİMİZDEN TIRNAĞIMIZDAN ARTIRDIK’
Emin Çölaşan'ın yazısına Vatan Partisi cephesinden yanıt Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan ve Utku Reyhan’dan geldi. Çölaşan’ın “örtülü ödenek yalanıyla psikolojik savaş yürüttüğünü” öne süren Türkkan; Dijitürk parasını 4 aydır yürüttükleri kampanyayla “dişlerinden tırnaklarından” artırdıklarını ileri sürdü.

“Emin Çölaşan, bu başarının arkasından arayıp bir bilgi sormak yerine açıkça yalan söylemektedir” diyen Türkkan, ne örtülü ödenek ne hükümet “bir tek kuruş” almadıklarını ileri sürdü.

Vatan Partisi’nde Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevleri üstlenmiş olan Utku Reyhan da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ulusal Kanal 3 ay millete çağrı yaptı. Toplanan bağışı neredeyse her hafta açıkladı. Binlerce insan az çok katkı verdi ve Digiturk parası toplandı. Eşsiz bir imece örneği. Ömrü holding basınında geçenler anlamaz" ifadelerini kullandı.