Toplumsal Haber Merkezi

Ankara’ya girişlerine izin verilmeyen baro başkanları geceyi Eskişehir yolu üzerindeki şantiyede geçirmek zorunda kaldı. Polis, yoldan geçen yurttaşların kornalarla destek vermesi üzerine avukatların önüne ikinci bir bariyer daha çekti. Kat kat bariyerlerin arkasında direnen baro başkanları, “Gün çok şeylere gebe” dedi.  Polis barikatları arkasında bekleyen baro başkanlarının yanına gitmek isteyen Bilecik Barosu Başkanvekili Hasan Şahin yerde sürüklenerek gözaltına alındı.

İLGİLİ - Baro Başkanvekili yerde sürüklenerek gözaltına alındı

İLGİLİ - Çadır, çay ve battaniyeden sonra şimdi de 'korna' yasağı

Baro başkanlarının polis saldırısı altındaki bekleyişi sürerken TBB Başkanlığı koltuğunu işgal eden Metin Feyzioğlu, gazetecilere açıklama yaptı.

"Hukuk kimseye zarar vermeyecek bir yürüyüşe, kamu düzenine zarar vermeyecek bir yürüyüşe izin verir. Bunu anlattık” diyen Feyzioğlu, gazetecilerin görüntü almasına dahi izin verilmemesiyle ilgili soruya, “Bunun bir an önce bitmesi lazım” yanıtını verdi.

Feyzioğlu, Anıtkabir ziyaretine ilişkin “Biz programın Anıtkabir kısmına katılmak için beklerken, baro başkanlarının Ankara girişine izin verilmediği haberi geldi. Saygı duruşunda bulunmadan geri dönmek istemedik” dedi. Feyzioğlu, baro başkanları savunma için direnirken kendisinin alanda olmamasına ilişkin eleştirilere ise, “Ben de bakanlıklarda çalıştım. 24 saattir uyumuyorum. Bu izni kavgasız, gürültüsüz çözülmesi için uğraşıyorum” şeklinde yanıt verdi.

İLGİLİ - Feyzioğlu fotoğraf paylaştı, TBB'den istifa haberi geldi

METİN FEYZİOĞLU KOVULDU
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Baro Başkanlarının bulunduğu yere geldi. “Feyzioğlu İstifa” sloganları atılınca Feyzioğlu, direniş alanından ayrılmak zorunda kaldı.