Toplumsal Haber Merkezi

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Çin'den alınan Covid-19 aşısının Türkiye’ye geldiği ve 10 gündür el altından AKP'li siyasiler ile yakınlarına yapılmaya başlandığını açıklamıştı. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu iddiaları aklamaya çalışan bir açıklama yapmış ve CHP'li Emir'in iddiasını "Çin’de eczanelerde satılıyor, isteyen herkes gidip alabilir" savunmasıyla karşılamıştı. 

Sonrasında işler iyice karıştı ve Bakan Koca kendi kendini yalanlamaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bir günde Habertürk'ün iki yazarına konuşması ve bakanın yaptığı açıklamalardan birinin diğerini yalanlar nitelikte olması dikkatlerden kaçmayınca devreye her dönemin adamı Ahmet Hakan girmek zorunda kaldı. Ancak Ahmet Hakan'ın savunması hepsinden daha beter...

Yandaş Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde CHP'li Murat Emir’in, Çin aşısının AKP'lilere yapılmaya başlandığı iddiasını değerlendirdi. Henüz üçüncü fazın sonuçlarının çıkmadığını hatırlatan Hakan, "Gönüllü kobaylığı seçenlere ‘torpilli’ denmez, cesaretlerinden dolayı ‘yiğit’ denir" dedi.