Suriye'ye düzenlenen askeri operasyonun ardından hükümete yakın bazı anket şirketleri Saray ittifakının oy oranında yükselme olduğunu iddia etse de, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çekmecesindeki anket sonuçlarının tam tersini gösterdiği öne sürülüyor.

Kulislerde konuşulan bilgilere göre özellikle ekonomide yaşanan olumsuzluklar hükümete olan güveni iyice aşağıya çekti.

Yurttaşların başta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak olmak üzere AKP'li kurmaylara tepkili olduğu ve değişim istediği belirtildi.

Erdoğan'da bulunan anketlerde AKP ve MHP'nin oluşturduğu Saray ittifakının oylarının yüzde 38'lere kadar düştüğü, CHP ve İyi Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nda ise artış olduğu ifade ediliyor.

Erdoğan'ın bu sonuçlar nedeniyle erken seçime karşı olduğu savunuluyor.

ERDOĞAN'DAN VEKİLLERE SERT UYARI
Erdoğan'ın AKP'li vekillere daha çok çalışmaları ve Meclis'te aktif olmaları konusunda uyarılarda bulunduğu, ancak vekillerin Erdoğan'ın uyarılarını dikkate almayarak herhangi bir aksiyonda bulunmadığı, bunun da parti tabanında büyük rahatsızlık yarattığı biliniyor.

İSTİFALAR DA BAŞLADI
AKP'de geçtiğimiz günlerde İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da 'Partinin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığını' gerekçe göstererek istifa etti. Yeneroğlu'nun ardından Ardahan Milletvekili Orhan Atalay'ın da istifa edeceği öne sürüldü. Atalay iddiaları yalanlasa da, dün Kars-Ardahan tanıtım günlerinde yaptığı ''Diktatör rejimler tekçi yapılar bizleri kendilerine benzetmeye çalıştı'' ifadeleri dikkat çekti.

Öte yandan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a yakın isimlerin de AKP'den istifa edeceği iddia ediliyor.