Yandaş Akşam yazarı Turgay Güler, bir sokak röportajında "Bir işte çalışmasına rağmen et yiyemiyorum; karnımı doyuramıyorum" diyen genç işçinin konuşmasını 'provokasyon' olarak niteledi.

Güler, 'provokasyon' yaftasını da "Et yiyemediğini, beslenemediğini, aç yattığını iddia ediyor. Ayaklanma çağrısı yapıyor. Maşallah kaslarına bakın hele! Vücudu protein manyağı olmuş" sözleriyle oluşturdu.

Çirkin yandaş şunları yazdı:

Şu kirli provokasyona bakar mısınız! Et yiyemediğini, beslenemediğini, aç yattığını iddia ediyor. Ayaklanma çağrısı yapıyor. Maşallah kaslarına bakın hele! Vücudu protein manyağı olmuş. Camiye gidiyormuş huzur bulamıyormuş. Daha neler neler.

Tüylü Mikrofon'un bir sokak röportajında konuşan emekçi, "Her şey güzel' diyorlar. Kitap okumak istiyorum ama okuyamıyorum. Geçim derdinden kendimi geliştiremiyorum. Kendimden kısmama rağmen rahat bir hayat yaşayamıyorum" demişti. 

'Bir işte çalışmasına rağmen et yiyemediğini ve karnını doyuramadığını' belirten 25 yaşındaki yurttaş "Ben senin için köpek gibi çalışıyorum. Eğer ben güzel yaşayamıyorsam sen de yaşamayacaksın" diye konuşmuştu.