AKP iktidarına yakınlığıyla tanınan televizyon programcısı Esra Elönü, önü arkası kesilmeyen skandallarına bir yenisini daha ekledi. Elönü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda usta gazeteci Zafer Arapkirli'yi hedef alarak hakaretlerde bulundu.

KRT TV programcısı Arapkirli'nin Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 4-6 yaş grubu Kuran kurslarına ilişkin "Ne kadar çok çocuk gelirse o kadar iyi" açıklamasına "Ali! Çek elini bebelerden Ali. Mevcut kurslardakilerin güvenliğini sağla Ali. Kabak tadı verdin Ali" ifadeleriyle tepki gösterdiği paylaşımını alıntılayan Elönü şu çirkin ifadeleri kullandı:

Sana ne çaydanlık ovulacak yumuşamış beyin süngeri, sana ne... Sen mi karar veriyorsun raf ömrü tükenmiş, kadük!

Arapkirli ise Elönü'nün bu çirkin paylaşımına "Ne güzel türküdür, 'O eviye eviye, yok mu biraz seviye' (Ya da öyle bir şeydi)" ifadeleriyle yanıt vererek kendisini tiye aldı.

'KENDİ KENDİNİZİ PATLATMIŞSINIZDIR'
Adı sık sık skandallarla anılan Esra Elönü; 7 Haziran 2015 seçimlerinden iki gün önce, HDP’nin Diyarbakır mitinginde düzenlenen IŞİD saldırısı ardından sosyal medyadan yazdıklarıyla büyük tepki toplamıştı.

Esra Elönü, “Ya zılgıt çeke çeke defolun. Sırf Katil Erdoğan demek için kendinizi patlatmışsınızdır siz. Siz Yasin kadar ölemezsiniz” ve "Demirtaş'ın sazı mı patlamış!! Anlamadım" diye yazmıştı.

IŞİD MİLİTANLARIYLA SERBEST SEKS' TAVSİYESİ 
Gazeteci Selahattin Duman, 30 Temmuz 2015 tarihinde kaleme aldığı "Hem çılgın hem de cennetlik" başlıklı köşe yazısında Esra Elönü'nün sosyal medya hesabından "IŞİD’li mücahitlerle sevişmek cihattır. Cenneti garantilemektir" şeklinde paylaşım yaptığı yönündeki iddiaları gündeme getirmişti. Duman, skandal iddiaya ilişkin "Çılgınlık yaptıktan sonra sakinleşmek için Leonard Cohen dinleyen, sonra da nedamet getirip Rahman suresini okuyan Esra Elönü hanım kızımızın, diğer kızlarımıza “IŞİD militanları ile serbest seks” tavsiye ederken ilhamı nereden aldığını görebiliyorum" ifadelerini kullanarak Elönü'ye tepki göstermişti.

SEVDA NOYAN VAKASI
Ülke TV’de Esra Elönü’ün sunduğu “Arafta Sorular” isimli programa katılan Sevda Noyan, “15 Temmuz kursağımızda kaldı. Vallahi yapamadık istediklerimizi. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür, onu söyleyeyim yani. Biz çok donanımlıyız bu konuda, maddi manevi olarak. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hala sitede var 3-5. Benim listem hazır açıkçası” şeklinde beyanlarda bulunmuştu.