Cumhurbaşkanlığı'nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin finansmanını bulduğu 300 metrobüs alımını 2022 yatırım planına almaması ve 3. bölgeye yapılacak metroya onay vermemesi halen gündemdeki yerini koruyor.

Kamuoyunun tepkisi çeken bu gelişme, iktidara yakın kişi ve medya kuruluşları tarafından ise savunulmaya çalışılıyor.

Son olarak Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Bütçe oyunu üzerinden bu milleti aldatamazlar. Bütçe ne biliyor musunuz? Dar gelirlinin cebindeki parayla gidip, 3 ekmek yerine 5 ekmek için Halk Ekmek büfelerinin önünde kuyruğa girendir bütçenin özeti. Bana bütçe dersi vermeye kalkmasınlar, akıllarını başlarından alırım" şeklindeki sözü üzerine İmamoğlu'nu eleştirdi. 

"Ekrem Bey, sahi Sancaktepe-Yenidoğan metro hattı için açılan tünel ve şaftları neden kapattınız? Murat Ongun itiraz etmeden ben izah edeyim, Çekmeköy-Sultanbeyli hattını devam ettiriyorsunuz ama Sarıgazi-Taşdelen hattını durdurdunuz. Orada yaşayan vatandaşların metroya ihtiyacı yok mu?" diyen Selvi, ardından şunu söyledi:

'MEYDAN OKUMAK YERİNE İSTANBUL'A METROBÜS ALIN'

"Ekrem Bey, bir siyasetçinin ağzına yakışmayan, 'Akıllarını başlarından alırım' diye meydan okumak yerine siz önce İstanbul’a metrobüs alın."

Ancak zaten İmamoğlu'nun tepkisini çeken durum, 300 metrobüs alımı ve yeni metro projelerine onay çıkmaması. 

İMAMOĞLU AFİŞE EDECEK
Öte yandan Ekrem İmamoğlu, dün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı'nın 2022 bütçesinde onay vermediği metro projelerinin, İstanbul'daki bütün metro, metrobüs ve otobüs duraklarına afişlerini asacağını söyledi:

Bütün arkadaşlarıma söyleyeceğim, bütün metrobüs duraklarına, bütün üst geçitlere yazsınlar 'Ey halkımız, sizin metroyla buluşmanızı engelliyorlar. Sizin 300 tane yeni metrobüs otobüsü ile buluşmanızı engelliyorlar.' Zaten geciktirdiler. Çoktan olması gerekirken engellediler. Ben bunu bugüne kadar yapmadım ama şimdi afişe edeceğim. Artık her yere yazacağım ve insanlarımızın bunu duymasını sağlayacağım.