Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, bugünkü köşesinde “’Gazeteci’ olmak ve ‘Gazete’ çıkarmak...”  başlıklı bir yazı yazdı. Uluç yazısında kendi gazetesini eleştirerek, gazetede yer alan habere ilişkin olarak "Üzülerek söylüyorum, yazdığı haberin farkında değil" ifadelerine yer verdi.

Uluç, yazısında Türkiye’de son bir yılda kapanan gazetelerin sayısını paylaşarak, “Biz acaba, "Okunacak Gazete" yapıyoruz da, millet mi almıyor?” diye sordu. Sözlerinin devamında, “Bakın dünyanın en ünlü gazetesi The New York Times, hem de nasıl şiddetli bir Trump muhalifi. Ama Trumpçıların elinden bile düşmüyor. Niçin? Çünkü adamlar gazete çıkarıyorlar. Haberleri tarafsız. Yorumları insanı üzerinde düşünmeye sevk eden analizler üzerine kurulu” diyen Uluç, “Peki biz ne yapıyoruz?” sorusunu sordu.

Hıncal Uluç'un bugünkü yazısının ilgili bölümü şu şekilde:
İğneyi kendimize batırarak başlıyorum.. Çıktığı günden beri yazdığım, 30 yıldır da kadrolu yazarı olduğum ve çok sevdiğim, bu sebeple de, en çok kızdığım gazetem Sabah'tan..

Bu sabah kendi köşemin olduğu sayfayı açtım ki, sol köşede manşet..

‘İBB, sanatçı ve danışmanlara 48 milyon TL dağıtacak./ İstanbullular'a hizmet için harcanması gereken milyonlarca lirayı sanatçılara dağıtacak CHP'li yönetim, konserler için 50 milyon lira bütçe ayırdı.’ Sanata ve kültüre hizmet "İstanbullulara değil de uzaylılara mı acaba" dedim ve Barış Savaş imzalı haberi(!) okudum.

Sevgili Barış, üzülerek söylüyorum, yazdığı haberin farkında değil.. Yapılan iş, yıllardan beri İstanbul'da uygulanan bir formalite..