AKP’li Zeytinburnu Belediyesi’nin, Çanakkale’de Şehitlik Ziyaretleri ve Kültür Gezileri Organizasyonu İşi’ni, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi, eski Beykoz AKP İlçe Başkan Yardımcısı ve AKP’den Beykoz Belediyesi başkan aday adayı olan Ali Bilir aldı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre Zeytinburnu Belediyesi, 18 Ağustos’ta “Çanakkale Şehitlik Ziyaretleri ve Kültür Gezileri Organizasyonu İşi” ihaleye çıktı. Bilir Turizm ve Danışmanlık’ın teklifi geçerli sayıldı. Şirketle AKP’li belediye arasında tam 1 milyon 546 bin TL’lik sözleşme imzalandığı açıklandı.

97 MİLYON TL İHALE ALDI
BirGün'den Filiz Gazi'nin haberine göre, şirketin 2014 yılından bugüne kadar kamudan toplam 82 ihale aldığı biliniyor. Bu 82 ihalenin toplam bedeli 97 milyon TL. Bilir, Haziran ayında, İstanbul’da AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin 2.5 milyonluk organizasyon ihalesini de almıştı. Aynı ismin 2019 yılında AKP’li Başakşehir Belediyesi’nden aldığı ihale, CHP’li meclis üyelerince hazırlanan rapora yansımıştı. Belediyenin kültür ve sosyal işler müdürlüğünün, sosyal ve kültürel etkinlikler için açtığı ihaleye dört firma katılmış ve düşük teklif veren şirketler elenmişti. Raporda, elenen şirketlerle arasında 2 milyon TL’nin üzerinde bir fiyat farkı olmasına rağmen ihalenin Bilir Turizm Şirketi’ne verildiği anlatılmıştı.

ALİ BİLİR KİMDİR?
Bilir, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerine girerek Beykoz Belediyesi ve İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Meclis üyesi seçildi ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı. 29 Mart 2009 Yerel Seçimler için Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı olduğundan dolayı Başkan Yardımcılığı görevinden 5 Aralık 2008 tarihinde istifa etti.

Bilir’in özgeçmişinin yer aldığı sayfasında Beykoz Belediyesi Hukuk, Bütçe, Sağlık, Kültür ve Sanat Komisyon üyelikleri yanında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Tarife Komisyonu, Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği, Beykoz Belediyesi Spor Kulübü Derneği Başkanlığı, İstanbul Amerikan Futbol Kulübü Fahri Yöneticiliği ve Türkiye Beyzbol, Softbol, Amerikan Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Komisyon Danışmanlığı görevlerini yürütmekte olduğu yazılıyor.