Nagehan Alçı Kütahyalı’nın, 37. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hakkı Yalçınkaya’nın şikayetiyle “hakaret” suçundan 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada karar çıktı. Nagehan Alçı “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan 7 bin 80 TL’lik para cezasına mahkum edildi.

Öte yandan, Alçı’nın avukatı Esennur Ezgi, karara karşı itiraz dilekçesi sundu.

İddianamede, ifadesine yer verilen Alçı’nın “Bu bir düşünce açıklamasıdır. Bahsettiğim kararlar Hakkı Yalçınkaya tarafından verilmiş kararlardır. Ayrıca ben karar içeriklerini görebilecek durumda değilim. Sadece o dönemki gazetelerde açıkça Yalçınkaya’nın Hrant Dink’in ve oğlu Arat Dink’in yargılandığı davasına bakan hakimler arasında yer aldığı ifade edilmiştir. Ben de bunun üzerine yorumlar yaptım. Hakim Yalçınkaya, Dink öldürüldükten sonra dahi görevli olduğu Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Dink’in oğlu ve Agos Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arat Dink ile Agos Gazetesi sahibi Serkis Seropyan hakkında ‘Türklüğü aşağılamak’ suçundan hapis cezası vermiştir. Üzerime atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum” dediği belirtildi.

ANKA'da yer alan haber göre; Bu davanın ardından Hakkı Yalçınkaya, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak tazminat davası açmıştı. Yalçınkaya, Nagehan Alçı’nın hakkında yazdığı hakaret, iftira ve terör örgütlerine hedef gösteren yazı nedeniyle kişilik haklarının ihlal edildiğini ve saldırıya maruz kaldığını iddia ederek, 25 bin liralık tazminat talep etmişti. Nagehan Alçı’nın, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi hakimlerinden Hakkı Yalçınkaya’ya hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada, 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.