Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü iken skandallarla gündeme gelen, velilere tehditler yağdıran, öğrencilere yapmadığını bırakmayan Necati Yener, ödül gibi atama ile Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu. Yaptıkları rezaletler nedeniyle AKP iktidarı tarafından ödüllendirilen Yener, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yaptıkları ile de pes dedirtti. Genç müzik öğretmeninin etek boyuna taktı, minik öğrencilerin vals yapmasını engellemeye çalıştı.

KRT'den Umut Emre Gökbulut'un haberine göre Yener, genç müzik öğretmenin etek boyuna müdahale etmeye çalıştı. Programda Yener'in, müzik öğretmeninin kılık kıyafetinden rahatsız olduğunu belli etmesi tepkilere neden oldu.

MİNİKLERİN DANSINDAN RAHATSIZ OLDU
Program akışı içerisinde Yener, Atatürk’ün en sevdiği dans olan vals yapan öğrencilerden de rahatsızlığını hissettirdi. Dans gösterisini iptal etmeye çalışan Yener'in başarılı olamadığı belirtildi.

SKANDALLAR KUTLAMADAN SONRA DA DEVAM ETTİ
Yener'in skandalları kutlamadan sonra da devam etti. Yener, Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi sayfasından kutlama fotoğraflarını özellikle hem genç müzik öğretmenine hem de öğrencilere ait fotoğrafları kaldırttı.

29 ekim

TALİMATLAR YAĞDIRDI
KRT Web'in edindiği bilgiye göre Yener etrafındakilere bir daha kutlamalarda vals yapılmaması ve müzik öğretmenine de bir görev verilmemesi yönünde talimat verdi.

29 Ekim

'BURANIN ALLAH'I BENİM'
Necati Yener 2018 yılında Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde müdürlük yapmıştı. Görevi esnasında öğrencilere ‘Buranın Allah’ı benim’ diyerek hakaretler ettiği ve tehditler savurduğu iddia edilmişti.

'HAYSİYETSİZLER, SOYTARILAR...'
Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde okuyan bazı öğrencilerin veliler, okul bahçesinde düzenlemek istediği sucuk partisine katılmak istemeyen öğrencilere sınıf ortasında hakaret edip tehdit ettiği iddiasıyla okul müdürü Necati Yener hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Yener'in öğrencilere, 'haysiyetsizler, soytarılar' dediği öne sürülmüştü.

Yener hakkında İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. 4 duruşmaya katılmayan Yener hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.