Yandaş Sabah, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay'a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'unn hedef göstermesinin ardından saldıran kişilerin gözaltına alındığını iddia etti. Yandaş DHA ise dört saldırgandan üçünün gözaltına alındığını açıkladı. Atay'ın avukatları ise kendilerine bilgi verilmediğini söyledi.

Başta Sabah olmak üzere bazı haber kanallarında Barış Atay'a saldıran 4 kişinin kimliğinin belirlendiği, 1 kişinin de gözaltına alındığı iddia edildi. Artı Gerçek'e bilgi veren TİP avukatları, polisin kendilerine konuya ilişkin hiçbir bilgi vermediğini söyledi. Olayın takipçisi olduğunu belirten avukatlar, kendilerine bilgi verilmezken kimi yayın organlarında haber yayınlanmasına da tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜLERDE BİR KİŞİ DE KAMERAYA ALIYOR
Saldırıya ilişkin görüntüler ise TİP tarafından yayınlandı. Görüntülerde saldırıdan bir süre önce organize olduğu görülen 4 kişi Barış Atay'ı takip edip saldırırken, bir kişinin de cep telefonu kamerasıyla görüntü kaydettiği görüldü.

Görüntülerde dört kişinin Barış Atay'a saldırdığı bir kişinin de görüntü aldığı görülüyor.

BARIŞ ATAY: SOYLU, SOYLU'LAR GİDECEK
Saldırının ardından bugün Yoğurtçu Parkı'nda bir basın açıklaması düzenleyen Barış Atay, "Üzerindeki üniformalar, arkalarındaki patronlarına ya da üstlerindeki bakanlara güvenerek, kendilerine hiçbir şey olamayacağının garantisiyle bu tür şeyleri yapıyorlar. Bu bize asla geri adım attırmaz, yıldırmaz" dedi. Atay, "Bu gün taraflar çok net; biz İpek Er’in tarafıyız. Soylu ise Musa Orhan’ın tarafındadır. Bu hayatta nefes aldığımız her saniye bizim kendimizle gurur duymamız için çok ama çok yeterli bir sebep. Soylu, Soylu’lar gidecek, biz bu rejimi de, iktidarı da bu yaşadığımız karanlık günleri de  geri de bırakacağız. Bu saldırılar yaptığımız doğru işlerin anısı olarak kalacak. Yaptığmıız doğruların bu iktidarı ne kadar rahatsız ettiğini gördük. Rahatsız etmeye de devam edeceğiz. Dün dediğimiz gibi 'Nerde kalmıştık?' Ve devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.