İyi Partili'li Cihan Paçacı'nın açıklamaları sonrası ittifakta kriz iddiaları gündeme gelirken, İyi Parti ve CHP cephesinden sürece ilişkin değerlendirmeler geldi.

Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuşan iki partiden "üst düzey" isimler, hem son süreci değerlendirdi hem de Akşener-Kılıçdaroğlu görüşmesinden ayrıntıları aktardı.

Fırat'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

'CİHAN PAÇACI'NIN AÇIKLAMALARININ KARŞILIĞI YOK'
"CHP’ye göre iki parti arasındaki ilişkileri enfekte etmek isteyenler var. Bunların bir kısmı dışarıdan, bir kısmı ise içeriden. Özellikle masada yer isteyen isimlere dikkat çekiliyor. CHP’li üst düzey isimler iki liderin ilişkilerinin düzenli ve sağlıklı olduğunu belirterek, “Millet İttifakı’nın ana omurgası CHP ve İyi Parti yola devam ediyor. Enfekte etmek isteyenlere liderler bir kez daha yanıt verdi” vurgusu yapıyor.

İyi Partili üst düzey bir yetkili ise; “Cihan Paçacı’nın açıklamalarının Genel Merkez ve partinin yetkili üst düzey organlarında karşılığı yok. İstişare sonucu yapılmış bir açıklama değil. Kendi fikirleridir” dedi. İyi Parti’ye göre de iki liderin ilişkisi düzenli ve sağlıklı.

'MASADA ABDULLAH GÜL İSMİ YOK'
Her iki parti yetkilileri adaylık için kurulacak masada liderlerin oturacağını belirterek, “Masada Abdullah Gül ismi yok” dedi.

Pazar akşamı sıcak ve samimi geçtiği belirtilen Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesinin içeriğini maddeler şeklinde özetlersem:

İki lider seçimleri kazanmaları durumunda parlamenter sisteme geçileceği konusunda hemfikir.

Seçimler her ne kadar zamanında yapılacak denilse de, her an seçim olacakmış gibi ittifakla ilgili bir yol haritası hazırlanmasına karar verildi.

Olası bir erken seçim senaryosuna karşı aday belirleme süreci ve yönetiminin nasıl olması gerektiği konuşulacak. İyi Partili bir üst düzey yetkili;“Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanlığı terminolojisi ile Millet İttifakı’nınki bir değil. Millet İttifakı parlamenter sisteme geçerek, Cumhurbaşkanlığı yetkilerini sınırlayacak. Yürütmenin başı Başbakan olacak” hatırlatmasında bulundu.

Kaynaklarım Kılıçdaroğlu ve Akşener’in pazar akşamı ele aldıkları bu konularla ilgili yakında görevlendirme yapabileceklerinin de altını çizdiler."