AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Mücahit Birinci'nin 4 bin 983 liralık atkısı özellikle sosyal medyada gündem olurken, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan eleştirilere tepki gösterdi

Bu tür siyasetten hoşlanmadığını dile getiren Hakan, "Ta 2010’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun giydiği pahalı marka gömlek de dillere dolandırılmıştı. O zaman da hiç hazzetmemiştim olaydan" dedi.

Hakan, konuya yaklaşımının çok net olduğunu vurgulayarak "Alnının teriyle kazandığı parayla mı almış? O zaman mesele yok. Giydiğine, yediğine, gezdiğine hiç karışmam. Yani demem o ki... Adamın bir usulsüzlüğü, bir hırsızlığı, bir yolsuzluğu var mı, sen ondan haber ver bana, bırak giydiği gömleği, taktığı atkıyı" ifadesini kullandı.

MÜCAHİT BİRİNCİ ATKIYI NASIL SAVUNMUŞTU?
Birinci, tepkiler üzerine kişisel Twitter hesabında yaptığı açıklamada "Aslında sıkıntı şu... Biz kimiz de o atkıyı takabiliyoruz dimi... Mütedeyyinler, maneviyata sahip insanlar kim ki... Dünyanın meşru nimetlerinden tek, azınlık ama egemen düşüncenin kurşun askerleri faydalanır. Bu azgın azınlığa göre biz, 'Bizimkiler' dizisindeki kapıcılarız" demişti. 

"Hay atkı kadar kafanıza taş düşsün. Başka işiniz mi yok yahu" diye de eklemişti.