17-25 Aralık sürecinde halka ettiği küfürle hafızalara kazınan "beşli çeteden" Cengiz Holding'in başkanı Mehmet Cengiz, TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş hakkında 250 bin TL’lik tazminat davası açtı. 

Cengiz’in avukatı tarafından verilen şikayet dilekçesinde Erkan Baş’ın 22 Aralık’ta düzenlediği basın toplantısında Mehmet Cengiz hakkında dile getirdiği sözlerin “kişilik haklarına saldırı” olduğu iddia edildi ve bu tarihten itibaren işleyecek yasal faiz ile birlikte 250 bin TL’lik manevi tazminat istendi.

Yandaş Cengiz hakkında TİP Genel Başkanı Baş şu ifadeleri kullanmıştı: 

Bakın bu müteahhit çetesinin küfürbaz olanı, dün aynı anda birçok kanala reklam vermiş. İmajı sarsıldı herhalde ki onu toparlamaya çalışıyor. ‘Kim ne derse desin, şerefimizle çalışıyoruz’ diyor. ‘Ağaçtan ilham aldık’ diyor... Beceremeyeceksin Mehmet Cengiz efendi... Ağaç katliamların, yıkımların, doğayı yağmalaman, millete ettiğin küfürler bu halkın hafızasına kazındı. İşçi iktidarında, Saraylar yıkıldığında senin elinde ne var ne yoksa alacağız. Kendini kurtaramayacaksın!

'BENDE HİÇ 250 BİN TL OLMADI'
Kendisine dava açılması hakkında sosyal medyadan açıklama yapan Genel Başkanı Erkan Baş hiçbir zaman 250 bin lirası olmadığını ve olmayacağını ifade ederek, "Bunu düşündükçe gülüyorum.... 1- Adam herkesi kendi gibi sanıyor. Mahkeme onların istediği kararı verse bile bende hiç 250bin TL olmadı ve herkes emin olsun hiç olmayacak :)) 2- Söylediklerimde hakaret veya tehdit yok, Parti programına da yazdığımız hedefimizi ifade etmişim." dedi.