İdlib'te toplandığı bildirilen kalabalık bir grubun Cilvegözü sınır kapısının karşısındaki Bab-El Hava'dan Türkiye'ye geçmeye çalıştığı iddia edildi.

Sosyal medyada paylaşılan çok sayıda videoda kalabalık grubun sınır kapısına kadar geldiği ve burada Türk güvenlik güçlerinin müdahalesine uğradığı görülüyor.

T24'ün aktardığına göre; Suriyeli gazeteci Muhammed Hasan jandarmanın Suriyelilere ateş açtığını iddia etti.

Gazeteci Ali Örnek, "Türkiye’nin kendilerini korumamasından şikayetçi ÖSO mensupları ve destekçileri “Hain Türkiye” sloganlarıyla Bab el- Hava kapısından geçip Türkiye’nin Cilvegözü kapısına girmeye çalışmış. Bu arada Suriye tarafında dalgalanan bayrak El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir’uş Şam’ın" diye yazdı.



Hasan Sivri ise, "Şu hale bak: Hatay sınırında bulunan Bab Al-Hava sınır kapısının Suriye tarafında yüzlerce kişi 'Hain, hain, hain; Türk ordusu hain' sloganı atıyor. Sınırın açılmasını veya Rus bombardımanın durdurulmasını istiyorlar" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Güvenlik analisti Metin Gürcan da, "Rusya ve Esad güçleri İdlib güneyinde askeri baskıyı arttırdıkça sınırlarımıza yönelik sığınmacı hareketliliği artacak...Binlerce Suriyeli sınır kapılarımızda...." değerlendirmesinde bulundu.