CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na hakeretlerinin ardından yanıt niteliğinde söylediği sözlerden dolayı AKP'li vekillerin saldırıda bulunmuştu. Olay İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ni de etkisi altına alırken AKP'li ve CHP'li üyeler arasında gerilim yaşandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Mart ayı 1. Oturumu Saraçhane'de gerçekleştirildi. Toplantıda Türkiye'nin gündemini meşgul eden konular tansiyonu yükseltti. Oturumda konuşma yapan AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Engin Özkoç'u hedef aldı.

Göksu şunları söyledi:

Dünyada 7 düvelle mücadele ederken bu ülkenin bazı vatandaşlarının 'İdlib'de ne işiniz var' demesi bu ülke adına utançtır. Geçtiğimiz toplantıda 'Recep Tayyip Erdoğan'ı anlamak için bu toprakların ruhuyla özdeş olmanız gerekir, bu toprakların tarihini bilmeniz gerekir. Recep Tayyip Erdoğan'ı anlamak için sevinciyle sevinmeniz, hüznüyle hüzünlenmeniz gerekir' demiştim.

Aziz İstanbullular Türkiye'nin 2. büyük meclisinde konuşuyoruz. Bu toprakların değerleriyle uzaktan yakından ilgisi olmadığını ortaya koyan CHP Grup Başkanvekili şahsın ülkemiz için büyük bir mücadele veren Cumhurbaşkanımızla ilgili bütün sözleri bu Meclis'ten tekrar tekrar kendisine iade ediyorum.

Birgün katil Esed'e laf edemeyenler bu ülkenin askerine, Cumhurbaşkanı'na laf etme cüretini nereden alıyorlar? 'Vatan haini nerede?' denildiğinde 'burada' diyenler şurada dursun 'Vatan sana canım feda' diyenlere selam olsun.

CHP'Lİ ÜYELER TEPKİ GÖSTERDİ
Göksu'nun bu sözlerinin üzerine CHP'li üyeler tepki gösterdi. Ellerini sıralara vuran CHP'liler masalara bırakılan Türk bayraklarını da salladı.

Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili'nin "Değerli arkadaşlar, ben bu yaklaşımı kabul etmiyorum. Lütfen sıralarınıza oturun. Herkesi oturmaya davet ediyorum" sözleri üzerine İBB Meclisi üyeleri yerlerine oturdu.