Toplumsal Haber Merkezi

Yeni koronavirüs salgını sonrası yetersiz test yapılıyor uyarıları dikkate alınmazken, Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak'ın bir kutu dolusu testle çekilen video görüntüleri ortaya çıktı. 

Sancak, videoda yer alan diğer isimlere testin nasıl yapıldığını gösterirken, videoda bir kutu test olduğu görülüyor.

'PARASIYLA ALDIM' SAVUNMASI GELDİ
Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, sosyal medyada gündem olan koronavirüs testi yaptığı video için bir açıklama yaptı. Testleri ücret karşılığı aldığını söyleyen Sancak, videonun bilgisi dışında paylaşıldığını ifade etti.

Sancak'ın açıklaması, “Bu kitler kişiye özel satılıyor mu”, “Kitlerin ithalinde Murat Sancak’ın şirketlerinin dahli var mı” sorularını da beraberinde getirdi.

Faturada, 125 adet test alındığı ve 12 bin 125 TL ödendiği görülüyor.

MURAT SANCAK'IN İLAÇLARLA 'DERİN' İLİŞKİSİ
Murat Sancak'ın sağlık sektörüyle tek ilişkisi bulunamayan hızlı tanı testlerinden 125'ine birden ulaşabilmesi değil...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak'a ait Maxicells AŞ'nin, Türkiye’ye bir yıldan az miadı olan kan ürünü sokulması yasakken, üç ay miadı kalmış kan ürünlerini ithal ettiğini ileri sürmüştü. Sancak’ın, ithal ettiği ilaçları yüzde yüzde bin 800 kârla eczanelere sattığı iddia edilmişti.

Söz konusu iddiaları Meclis bütçe görüşmelerinde gündeme getiren Özgür Özel, son kullanma tarihleri geçmek üzere olan ilaçların ithal edildiğinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından da doğrulandığını söylemişti.

İLGİLİ - Yandaş firma tarihi geçmek üzere olan ilaçları yüzde bin 800 kârla satmış!