AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya kendisiyle ilgili kullandığı sözler nedeniyle manevi tazminat davası açtı. Erdoğan’ın şikayetçi olduğu ifadeleri, Veli Ağbaba 29 Ekim 2021 tarihinde Çorum CHP İl Başkanlığı’nda yaptığı bir konuşmada söylemişti.

Ankara 4’üncü Hukuk Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonucu, Ağbaba’nın konuşmasında Erdoğan’a yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle 15 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verildi.

Ağbaba, İl Başkanlığı’nda Cumhurbaşkanı ile ilgili şu sözleri söylemişti:

Buradan söyleyelim; Çubuk'taki saldırının azmettiricisi belli. Çubuk'taki saldırıyı azmettiren Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kemal Kılıçdaroğlu'nun linç girişiminde bulunulmasının azmettiricisi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Düşünün ki bir siyasi partinin genel başkanının canına kasteden bir saldırı sonucu kayıp yaşansa, dünyada sokağa çıkamayız. 

Yazık bu ülkeye, bu ülkenin 100 yıllık demokrasi birikimine, barışına, kardeşliğine. İktidarda kalmak için her yolu mubah sayan siyasetle karşı karşıyayız. Adete mafya babası gibi, çete lideri gibi biriyle karşı karşıyayız ancak biz onun bu sözlerine alet olmayız. 

Bir çatışma çıkararak, kaos yaratarak bir seçim hesabı var. Ona da alet olmayacağımızı söylemek istiyoruz ama ondan da korkmuyoruz. Biz Kuvay-i Milliye geleneğinden gelen, padişahın karşısında diz çökmemiş, yedi düvele meydan okumuş bir partinin mensuplarıyız.