Toplumsal Haber Merkezi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan emekli amiral Türker Ertürk, "Artık ADD için görev değişimi zamanı gelmiştir. ADD için yeni, taze ve enerjik bir kana ve mücadeleci yeni bir ruha ihtiyaç vardır" dedi.

Türker Ertürk, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Kararıyla ilgili açıklamalarda bulunan emekli amiral, “21'inci yüzyılın ilk çeyreğinin sonuna yaklaşırken Türkiye'nin içinde bulunduğu temel sorunlar; çağdaş uygarlık düzeyine hala ulaşamamış olmamız, cumhuriyetimizin ilk yıllarında yakalamış olduğumuz çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma arzusunu, istencini, hızını ve enerjisini günümüzde kaybetmiş olmamız ve toplumun kimi kesimlerinde bunun umutsuzluğa dönüşüyor olmasıdır” ifadalerini kullandı.

'BU HALKIN, AYDINLARIN VE ÖRGÜTÜN TALEBİDİR'
Açıklamasında içinden geçilen süreci değerlendiren ve ADD'nin kuruluş felsefesinin bugünlerde daha hayati bir öneme sahip olduğunu dile getiren Ertürk, "Bu nedenle; ADD’nin daha aktif, daha enerjik ve daha mücadeleci olmasına ve topluma önderlik yapmasına daha önce hiç olmadığı kadar ihtiyaç vardır. Bu; halkın, aydınların ve örgütün talebidir" ifadelerini kullandı.

Birlikte hareket ettiği arkadaşlarıyla bu hizmet bayrağını almaya hazır olduklarını dile getirren Türker Ertürk, açıklamasını "Takdir ADD’nin yurtsever, devrimci, çilekeş örgütünün ve delegelerinindir" ifadeleriyle tamamladı.

Ertürk'ten gelen açıklama şöyle: