2019'un son gününde Rusya pazarından Türkiye'yi ilgilendiren yeni bir "denetim ve yasak" haberi geldi. Rusya Federal Bitki Koruma ve Gıda Denetimi Karantina Servisi (Rosselkhoznadzor) iki Türk şirketine Rusya pazarının kapılarını kapatan yasak kararını açıkladı.

News.ru sitesinin aktardığı habere göre, su ürünleri üreticisi ve ihracatçısı şirketler Kılıç Deniz ve Leizta Balık'ın Rusya pazarına ürün satmasını yasakladı.

İki şirketin de; alabalık, çipura ve diğer balık çeşitleri ihraç ettiği bildirildi. İki şirket de su ürünleri sektöründe yer alıyor.

Yasak kararı 31 Aralık tarihinde yürürlüğe girdi. Kararın, Eylül ayında Türkiye'de, Rusya'ya ihracat yapan su ürünleri üretim tesislerinde yapılan denetimler sonucunda alındığı vurgulandı. 

Türkrus sitesinin aktardığına göre, Rosselkhoznadzor kurumu ayrıca 13 Ocak'tan başlayarak karides satıcısı Hint şirketi Star Agro Marine Exports'u da yasaklı firmalara listesine dahil etti. Rusya 6 Ocak'tan itibaren Çin turunç ürünlerinin ithalatına da sınırlama getirmişti.



Sportmen amcadan yılbaşı mesajı: