Toplumsal Haber Merkezi

AKP destekçisi Vatan Partisi, istifa eden 108 üyesiyle ilgili sessizliğini bozdu. Partinin Genel Sekreteri Özgür Bursalı, istifa eden parti üyelerini AKP’yle aynı gemide olmamakla suçladı. İstifaları haber yapan basın organlarına “Biden medyası” denilerek hakaret edilirken bu basın kuruluşları için "FETÖ ve PKK destekçisi oldukları" iddiasında bulunuldu.

Eski Vatan Partisi Genel Başkan Vekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, geçtiğimiz perşembe gün Doğu Perinçek’in kendi partisinin Merkez Disiplin Kurulu kararını tanımayarak kendisini ikinci kez Merkez Disiplin Kurulu’na sevk etme girişimi nedeniyle “Bu komediye artık bir son vermek gerekiyor” diyerek partisinden istifa etmişti.

Dün ise, 108 partili yayımladıkları bir ortak bildiriyle “Bir devrimcinin bu partide işi olmaz!” diyerek Mehmet Bedri Gültekin’in ardından partiden istifa ettiler.

Aydınlık, Ulusal Kanal ve diğer yandaş basın ise ilk günlerde istifaları sessizlikle karşıladı. Vatan Partisi, istifalarla ilgili ilk açıklamasını bugün yaptı. Açıklamadaki imza Vatan Partisi adına Genel Sekreter Özgür Bursalı'ya aitti.

‘AYNI GEMİDEYİZ STRATEJİSİNE KARŞI ÇIKTILAR’
Bildiride Bedri Gültekin ve onunla birlikte istifa edenler için “Çok az sayıda üye Vatan Partisi’nin ‘Aynı Gemideyiz’ stratejisine karşı koymakta ısrar etmiştir.” denilirken “Partimiz Merkez Karar Kurulu, 22 Eylül 2018 tarihinde aldığı “Aynı Gemideyiz” kararını bütün üyelerimize benimsetmek için sabırlı çalışmalar yürütmüş.”tür denilerek iki yıldır AKP’yle ‘Aynı gemideyiz!’ siyasetinin parti üyelerine benimsetilmesi için sistematik baskı yapıldığı ortaya çıkmış oldu.

Bursalı imzalı bildiride Mehmet Bedri Gültekin, partinin “HDP kapatılsın!” siyasetine karşı konumlanmakla suçlanarak “Parti programı ve temel siyasetlerine aykırı davranmak”la itham edildi.

‘İSTİFA HABERİNİ VEREN MEDYA FETÖCÜ’
Kamuoyuna açıklanan istifa listesi ve basın açıklamasını yayımlayanların, “ahlak düşkünlüğü” ve “bunalım”la suçlandığı bildiride basın açıklaması ve istifa listesine sayfalarında yer veren basın yayın organları “Biden medyası” ve “FETÖ ve PKK’nın kurumsal organları” olmakla suçlandı.

‘ZATEN ÜYEMİZ DEĞİLLERDİ’
İstifa edenlerden 10 kişinin daha önce istifa ettiği, 29 kişininse “Zaten parti görevlerini yerine getirmediği” iddia edilen açıklamada 8 kişinin aslında istifa etmediği, listeye adlarının “haberi olmadan” eklendiği iddia edildi.

Aydınlık'ta yayımlanan Ferdi Tanhan imzasıyla yayımlanan bir başka istifalarla ilgili “Vatan Partisi’nin safları çelikleşti” yorumu yapıldı.

‘ZATEN HİÇBİR ÇALIŞMAYA KATILMIYORLARDI’
İstifa eden 108 kişi, “Vatan Partisi’nin hiçbir çalışmasına katılmamak”, “Vatan Partisi’nin programını özümsememiş” kişiler olduğu iddia edildi.

İstifa eden isimlerden pek çoğuna parti içinde görev verilmediği ve partiye yakın medya organlarında konuşturulmadıkları kamuoyunca bilinmekteydi.