Toplumsal Haber Merkezi

AKP’nin küçük ortağı Vatan Partisi’nden, Doğu Perinçek’in kendi partisinin Merkez Disiplin Kurulu (MDK) kararını tanımayarak kendisini ikinci kez ihraç istemiyle MDK’ya sevk etmesi nedeniyle istifa etmek zorunda kalan Mehmet Bedri Gültekin parti kuracağını açıkladı.

50 yıldan fazla bir süredir Doğu Perinçek’in kurduğu partilerde genel başkan yardımcılığı, genel başkan vekilliği, örgütlenme bürosu başkanlığı gibi üst düzey görevlerde bulunan Mehmet Bedri Gültekin; kendi internet sitesinde yayımladığı bildirisinde bir parti ve hareketin kolay kurulmadığı, bu sebeple son ana kadar mücadelesini parti içinde sürdürmeye çalıştığını belirtti.

'İHRAÇ EDİLENE KADAR BEKLEYECEKTİM'
Doğu Perinçek tarafından ikinci kez Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiğinde de niyetinin “artık kesin olan ihraç kararı”nı beklemek, bu karardan sonra konuşmak olduğunu belirten Gültekin; arkadaşlarıyla gerçekleştirdiği zoom toplantısında arkadaşlarının hukuksuz olan MDK kararını beklemeden partiden istifasını talep ettiklerini, kendisinin de bu karara uyduğunu söyledi.

Açıklamasına “Bundan sonra Vatan Partisi’yle yollarını ayıran devrimcilerin görevi, örgütlü olarak mücadeleye devam etmektir” diye devam eden Gültekin, son yıllarda Vatan Partisi’nde ayrılmak zorunda kalmış kişileri örgütlü mücadelelerine dahil etmenin öncelikli hedefleri olduğunu belirtti. Hedeflerini, “Türkiye’nin ihtiyacı olan devrimci seçeneği hep beraber oluşturacağız” şeklinde özetledi.