Çoğunluğu 68’liler Birliği Vakfı üyelerinden oluşan 10 kişi, bugün zehir zemberek bir açıklamayla Vatan Partisi'nden istifa ettiler. İstifa ederken de Vatan Partisi'ni "İhvancı" siyasetin bir uzantısına dönüşmekle suçladılar. 

Geçtiğimiz ay, Vatan Partisi’nin kurucularından, partinin adının İşçi Partisi olduğu dönemde Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Başkan Vekilliği görevlerini de üstlenen Mehmet Bedri Gültekin’in ardından 108 kişi partiden istifa etmişti. Mehmet Bedri Gültekin ve 108 kişinin istifasının ardından 1978’den bu yana Perinçekçilerin kurduğu partilerde önemli görevler üstlenen Kamil Dede de bir basın toplantısıyla istifasını duyurmuştu.

Bugün de çoğunluğu 68’liler Birliği Vakfı üyelerinden oluşan 10 kişi, bir basın açıklamasıyla Vatan Partisi'nden istifa ettiklerini açıkladı.

'İHVANCI GÜCÜN UZANTISINA DÖNÜŞTÜNÜZ'
İstifa eden parti üyeleri, eski partilerini Türkiye siyasetindeki “İhvancı gücün eklentisi” olmakla suçlalayarak istifa açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Türk Devrimine ideolojik ve stratejik olarak düşman bir mafyatik-tarikatçı-İhvancı gücün eklentisi, uzantısı haline gelmiş; onun günlük siyaset ve taktiklerinin edilgen bir izleyicisi konumuna savrulmuştur. Bütün eleştiri ve uyarılara rağmen, girilen bu yolda ısrar edilerek geri dönülmez bir noktaya gelinmiştir.

'DEVRİMCİLERE VERİLECEK ZARARI ÖNLEMEK İÇİN'
68’liler açıklamalarını “Bizler Vatan Partisi üyeliğinden istifa ederek, Türk devrimine ve Atatürkçü yurtsever devrimcilere verilecek zararların, enerji kaybının ve vicdanlardaki kirlenmenin bir nebze olsun azaltılmasına, Türk Devriminin dinamiklerine umut ve moral verebilecek yeni ufukların açılmasına hizmet etmiş olacağımıza inanıyoruz” cümleleriyle noktaladı.

İSTİFA EDEN ÜYELER

  • Mehmet Ulusoy / Teori dergisi E. Yazı Kurulu Sekreteri ve yazarı, 68'liler Birliği Vakfı E. Y. Kurulu üyesi.
  • Cemil Altaylı / İstanbul, Ressam.
  • Prof Dr. M. Can Akyolcu / İstanbul, 68'liler Birliği Vakfı E. Yönetim K. üyesi.
  • Hasan Toprak / Kağıthane E. İlçe Başk. ve Kurultay delegesi.
  • Fikret Babuş / 68'liler Birliği Vakfı E. Yönetim K. ve Mersin ADD E. Yönetim K. üyesi.
  • Hüseyin Yalçın / Çanakkale. 68'liler Birliği Vakfı E. Yönetim K. üyesi.
  • Fuat Ispalarlı / Haber-Sen (KESK) E. Yönetim K. üyesi.
  • Recai Altuntaş / İstanbul E. İl Sekreteri. Bahri Karakuş / Şişli.
  • Şükran Değrmenci / Balıkesir-Edremit.