Mehmet Ağar ve Ethem Sancak'ı bir araya getiren düğünüT24 yazarı Candan Yıldız, bugün kaleme aldığı yazısında yazdı. Yıldız'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz’ın paylaştığı fotoğrafta Ethem Sancak fotoğrafın en sağında oturuyor. Tabii ki MHP-Vatan Partisi koalisyonu çıkarmıyorum bu fotoğraftan. Ama haber değeri olmadığını kimse söyleyemez.

Hatırlayacağınız üzere Ethem Sancak, bir dönem AKP’de siyaset yapan (MKYK Üyeliği), Erdoğan’a hayranlığını ( Yıl 2015-ipler henüz kopmamış) “Erdoğan’a aşık oldum, idolüm” sözleriyle dile getiren, Erdoğan’ın misyonu için medya sektörüne girdiğini açıklayan, Star, Akşam, Güneş ve Kanal 24’ü de kapsayan Es Medya’nın sahibi olarak daha sonra bu grubu Hasan Yeşildağ’a satan, TMSF’nin elindeki BMC’yi satın aldıktan sonra hisselerini Erdoğan’a yakın isim olan Tosyalı Holding’e devreden bir isim. O da Zafer Aktaş’ın düğününe katılan isimler arasındaydı. 

Ethem Sancak, gençlik yıllarında Perinçek’in lideri olduğu Maocu / Aydınlık çizgisindeydi. İş hayatına atıldı, Türkiye’nin en büyük ilaç dağıtım (Hedef) şirketini kurdu.

İktidarın ortağı olduğunu ifade eden Perinçek ile yolları yeniden kesişti. Zira “Türkiye’nin güvenliği ve NATO” isimli bir konferansta söylediği sözler nedeniyle AKP İstanbul İl Başkanlığı Disiplin Kurulu’na sevk etti. Sancak ihraç sürecini beklemeden AKP’den istifa etti. Geçtiğimiz günlerde de Vatan Partisi’ne katıldı.