Marmara Bölgesi, Ege ve Karadeniz başta olmak üzere ülkenin pek çok yerinde hızı saatte 100 km'yi bulan lodos ve fırtına etkili oluyor.

Fırtına nedeniyle açıklama yapan İstanbul Valiliği, fırtına dolayısıyla 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 19 da yaralı olduğunu açıkladı.

Açıklama şöyle:

İstanbul’da bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli lodostan kaynaklanan olumsuz hava koşulları nedeniyle AFAD verilerine göre 1’i yabancı uyruklu, 3’ü vatandaşımız olmak üzere maalesef 4 can kaybı yaşanmış; 3’ü ağır, 19 vatandaşımız da yaralanmıştır. 

Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz.  

112 Acil Çağrı Merkezine yapılan tüm çağrılara ilgili kurumlarımızın ekipleri tarafından ivedilikle müdahale edilmekte ve çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 29.11.2021- Saat: 17.00

AĞAÇLAR DEVRİLDİ, ÇATILAR UÇTU
İBB tarafından yapılan açıklamada da, "İstanbul’da etkili olan lodos fırtınası ve şiddetli yağış nedeniyle; 33 çatı uçtu, 192 ağaç devrildi, 232 tehlike arz eden parça düştü, 52 trafik ışığı ve yön tabelası devrildi, 12 araç hasar gördü. Teyakkuzda olan İBB Ekipleri, olaylara hızla müdahale ediyor. Fırtına toplu ulaşım araçları ile trafiği de olumsuz etkiliyor. 15 Temmuz Köprüsü’nde trafik kontrollü olarak tek şeritten sağlanırken, bazı raylı sistem seferleri ile deniz ulaşımı da aksıyor” denildi.

Çatalca'da bulunan İstanbul Trakya Serbest Bölge Müdürlüğünde saat kulesi şiddetli rüzgara dayanamadı. Kule rüzgar nedeniyle bir anda devrildi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yapımı devam eden cami inşaatının iskelesi çöktü, iskelenin altında kalan 8 işçi yaralandı. 

THY'den yapılan açıklamada "İstanbul'da etkisini gösteren olumsuz hava koşulları (limit dışı rüzgar) nedeniyle uçuş operasyonlarımızda aksaklıklar yaşanmaktadır. Durumun bugün ve yarın aralıklarla devam etmesi beklenmektedir" denildi.

 33 ÇATI UÇTU, 192 AĞAÇ DEVRİLDİ
İstanbul'da lodos fırtınası etkili olurken çok sayıda çatı uçması yaşandı. Esenyurt'ta uçan çatının altında kalan 2 yurttaş yaşamını yitirdi. Bağcılar'da da bir kafenin çatısı uçarken, 2 kişinin yaralandığı, 6 aracın hasar gördüğü bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamada kentte şimdiye kadar 33 çatının uçtuğu, 192 ağacın devrildiği, 232 tehlike arz eden parça düştüğü, 52 trafik ışığı ve yön tabelasının devrildiği ve 12 aracın hasar gördüğü belirtildi.

İBB tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul’da etkili olan lodos fırtınası ve şiddetli yağış nedeniyle; 33 çatı uçtu, 192 ağaç devrildi, 232 tehlike arz eden parça düştü, 52 trafik ışığı ve yön tabelası devrildi, 12 araç hasar gördü. Teyakkuzda olan İBB Ekipleri, olaylara hızla müdahale ediyor. Fırtına toplu ulaşım araçları ile trafiği de olumsuz etkiliyor. 15 Temmuz Köprüsü’nde trafik kontrollü olarak tek şeritten sağlanırken, bazı raylı sistem seferleri ile deniz ulaşımı da aksıyor” denildi.

Açıklamada “İstanbul’da Cumartesi gününden itibaren etkili olmaya başlayan lodos fırtınası, kent genelinde sıkıntılara neden oluyor. Rüzgâr güneyli yönlerden zaman zaman kuvvetli şekilde (30- 60km/s) etkili olurken, beraberinde aralıklı sağanak yağmur geçişleri yaşandı. Bugün sabah saatlerinden itibaren kuvvetli lodos yönlü rüzgâr, şiddetini arttırarak zaman zaman saatte 100 km’nin üzerine çıktı. Esenyurt'ta çatı uçması nedeniyle yaralanan ve hastaneye sevk edilen 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi" ifadelerine yer verildi. 

İBB’nin açıklamasında lodos nedeniyle deniz ulaşımında aksamaların yaşandığı belirtilerek, "Topkapı-Mescid-i Selam Tramvayı’nda katener (enerji) teline dış alandan gelen cisim düşmesi nedeniyle enerji kesintisi yaşandı. Seferler Topkapı-50. Yıl Baştabya istasyonları arasında yapılıyor. Hatta İETT otobüsleri ile ring seferleri yapılıyor. Maçka-Taşkışla ve Eyüp-Piyer Loti teleferik hatları da kuvvetli fırtına nedeniyle işletmeye kapatıldı. Tehlike arz eden olaylarda mahsur kalan 9 kişi İBB İtfaiyesi tarafından kurtarıldı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde olumsuz hava koşulları nedeniyle zaman zaman trafik iki yönlü olarak tek şeritten sağlanıyor" denildi.