Tolga Şardan, T24’teki “Büyüteç” köşesinde yayımlanan bugünkü yazısında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Bataklık soruşturmasının ayrıntılarını yazdı.

Bataklık soruşturmasının önemli isimlerinden ve uluslararası uyuşturucu trafiğinde adı geçen Çetin Gören’in, kırmızı bültenle aranırken silah ruhsatı aldığını daha önce yazan Şardan, bu yazısında Gören’in 14 sayfayı bulan ifadelerine yer verdi.

KİMLERE, HANGİ KOŞULLARDA RUHSAT VERİLDİ?
Çetin Gören’in İstanbul’da yaşarken silah ruhsatlarını Elazığ’dan almasının nedenini soran Şardan, İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlatmadığı için bu sorunun cevabını bilmiyoruz diyor. Şardan, yazısına şöyle devam ediyor:

“İşin diğer boyutu ise Gören’e arandığı dönemde silah ruhsatı veren dönemin Elazığ Valisi olan, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın halen görevini sürdürmesi!

Vali Kaldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bizzat yakından tanıdığı mülki idare amirlerinden. Bir dönem Ankara’daki yakın çalışma ekibindeydi. İçişleri Bakanlığı bu konuda – benzerlerinde olduğu gibi – üç maymunu oynamaya devam ediyor. Başlatılan herhangi resmi işlem yok.

Kaldırım’ın Elazığ’da görevi sırasında verdiği silah ruhsatlarının incelenmesi halinde başka örnekler çıkacak mı acaba?

Ya da Sakarya’daki görevi sırasında kimlere hangi koşullarda silah ruhsatı verdi Vali Bey?

Sorular birbirini izliyor.

Fakat henüz bu ruhsatın nasıl verildiğine yönelik gerek İçişleri Bakanlığı, gerekse savcılar tarafından bir soruşturma başlatılmadığı için yanıtlar şimdilik meçhul.

Sadece Gören’in ifadesinde verdiği “genel geçer” türden yanıt var. Zanlı Gören, kendisine yardım eden kişileri bile tanımıyor neredeyse!

Vali Bey göreve devam.