Türkiye Vakıflar Bankası TAO’nun (VakıfBank), Olağan Genel Kurul Toplantı Sonucu, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlandı. Toplantı kapsamında bankanın yönetim kurulu ve yönetim kurulu komitelerinin görev dağılımları da belirlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı yardımcısı Hamza Yerlikaya bankaya bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak atandı. Borsaya yapılan bildirime göre Vakıfbank’ta kamu görevi bulunan yönetim kurulu üyeleri aylık 12 bin 530 TL maaş alıyor.

Yerlikaya, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı görevini de yürütüyor.

3 DEĞİL 4 MAAŞ ALACAK
Vakıfbank yönetim Kurulu Üyeliği'ne atanan Hamza Yerlikaya'nın Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı yardımcılığının ardından atandığı bu görevle beraber 3 maaş alacak olması tepki çekmişti.

Ancak Yerlikaya'nın bu göreve atanmadan önce 3 maaş aldığı ve Vakıfbank yönetim kuurlu üyeliği ile alacağı maaş sayısının 4'e çıktığı ortaya çıktı. 

Yerlikaya, 2008 yılında değişiklik yapılan 5774 sayılı Başarılı Sporculara Aylık Bağlanması İle Devlet Sporcusu Unvanı Verilmesi Hakkında Kanuna göre, Olimpiyat şampiyonu olduğu için gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan da ayrıca müşavirlik maaşı alıyor.