“Jülide Ateş'le 40” programının bu haftaki konuğu AKP kurucularından Burhan Kuzu oldu. Kuzu birçok konuda açıklamalarda bulundu.

19 Mayıs’ta çok tartışılan Kurtuluş savaşı için Vahdettin'e teşekkür etmesi konusunun sorulduğu Kuzu, kaynağının Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu olduğunu söyledi.

Kurtuluş Savaşı'nın baş kahramanı kimdir” sorusuna Kuzu, “Şüphesiz Atatürk'tür. 18 Mayıs'ta Vahdettin'i 19 Mayıs'ta Atatürk'ü andım. Ben isterim ki Vahdettin'i de ansınlar Atatürk'ü de ansınlar. Benim kaynağım Kadir Mısıroğlu'dur. Bütün tarihçileri okurum ama bu benim kaynağım kabul edilsin. Lozan bizim kuruluş ve kurtuluş belgemizdir onda bir şüphe yok” yanıtını vermesi dikkat çekti.

Öte yandan “Devlet laik olmalı mı” sorusunu yanıtlayan AKP’li Kuzu, “Şüphesiz. Laikliği benim anladığım manayla anlıyorsa tabii ki şüphesiz. Hem laik hem Müslüman olunmaz. Laiklik kuruma ait bir kavramdır. Kişiler laik olamaz. Laikliğin gerçek manası bilinmediği için böyle sapmalara neden oluyor” ifadelerini kullandı.