Toplumsal Haber Merkezi

Aleyna Çakır’ın ölümünün baş süphelisi Ümitcan Uygun, babasıyla kaçarken yakalanarak gözaltına alındı. Nedeni ise Aleyna Çakır cinayeti değil, uyuşturucu kullanımı...

Dün sosyal medya hesabından canlı yayın gerçekleştiren Ümitcan Uygun'un uyuşturucu kullandığı görüntüler tepkilere neden olmuş, sosyal medya kullanıcıları Uygun'un tutuklanması için kampanya başlatmıştı.

Ümitcan Uygun, babasıyla birlikte kaçarken gözaltına alındığı ve elleri arkadan kelepçelenmiş şekilde yere yatırıldığı görüntüler sosyal medyada yer aldı.

HENÜZ BİR AÇIKLAMA YOK
Daha önce de bir sosyal medya fenomenini tehdit ettiği için gözaltına alınan Uygun'un şimdi ise neden alındığı hakkında bir bilgi paylaşılmadı.

UYUŞTURUCU PARTİSİ YAPMIŞTI
Uygun yanındaki kimliği belirsiz kişilerle uyuşturucu partisi düzenlemiş, bunu da sosyal medyada canlı yayınlamıştı. Bunun üzerine sosyal medyada #umitcanuyguntutuklansin etiketiyle kampanya başlatılmış, etiket Türkiye gündemine girmişti.

AA'da yer alan habere göre; Aleyna Çakır'ın ölümü ile ilgili hakkında soruşturma yürütülen Ümitcan Uygun, uyuşturucu kullanırken çekilen videolarının sosyal medyada yer alması üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerince gözaltına alındı. Ümitcan Uygun’un kaçmasına yardımcı olduğu iddiasıyla babası Durak Uygun ile madde kullanımı görüntülerinde yer alan bir kadın da gözaltına alındı.