Malataya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay'ın geçtiğimiz günlerde görevden alınması ve yerine Hatice Özdemir'in atanması üzerine tartışmalar sürüyor.

Aynı zamanda Malatyalı olan ve yurttaşlar tarafından ilgi gösterilen Kanbay'ın görevden alınmasına kent halkının tepkilerine neden oldu.

Kanbay'ın Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı olarak atanması ise yerel medyada 'göstermelik' olarak yorumlandı.

"RADİKAL UNSURLAR BATTAL KANBAY'A KARŞI"

Malatya'da yayın yapan yerel gazete Malatya Haber, Milli Eğitim bünyesindeki ‘radikal’ unsurların yanı sıra, çoğunlukla yönetimini Malatya'nın ‘fanatik hemşerici’ çevre il kökenlilerin oluşturduğu bazı STK'ların Kanbay'a karşı çıktığını ileri sürdü. Kentte yerel gazetelerin de görevden almayı eleştirdiği görüldü. 

TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN TEPKİ 

Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Fevzi Şahin ise sosyal medyası hesabında dikkat çeken bir paylaşım yaparak, Milli eğitim Müdürü Battal Kanbay’ın görevden alınmasına tepki gösterdi. 

Şahin, “Geçmişten bu güne bu topraklarda yaşayan her bir Battal’ın muhakkak bir hikayesi vardır. Dikkat edin bu hikaye destanlaşmasın!!!” ifadelerini kullandı.

GELECEK PARTİSİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Dr. Ahmet Ercan Uçkan, Malatya Milli Eğitim İl Müdürü Battal Kanbay’ın görevden alınmasına tepki gösterdi; “ Malatya’ya yazık ediyorlar” dedi.

Uçkan “ Bakıyorsunuz bazı daire müdürleri birçok problemler yaşamasına rağmen görevlerine devam ettiriliyor, ama görevini  hakkı ile yapmak isteyen ve yanlış bir talebe ‘hayır’ diyebilen, devlet  terbiyesi taşıyan müdürlere ise nefes aldırılmıyor. Bunu yapanlar Malatya’ya yazık ediyorlar.  İlginç olan Malatya’da Malatyalı olarak görev yapmak her geçen gün zorlaşıyor. Yeri geldiğinde ‘Malatya Darul Rıfat “ yani ‘seçkin insanların yetiştiği şehir” diye övünürler ama nedense Malatya’yı bu seçkin insanlara vererek yönetmek yerine, dışarıdan insanları getirme konusunda çaba sarf ederler. Malatya bunu görüyor ve bunun rahatsızlığını yaşıyor. Milletvekilleri ve Ak Partili siyasetçiler 20 yıla yakındır bu günahı omuzlarında taşıyor. Bir şehre ihanet ancak bu şekilde olur.” dedi.

Gelecek Partisi İl Başkanı Ahmet Ercan Uçkan, Malatya kamu oyuna bu görevden almanın  detaylı gerekçelerinin de açıklanması gerektiğini ifade etti.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI: 

Malatya Milli Eğitim İl Müdürü Battal Kanbay’ın görevden alınmasına İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz tepki göstererek, “Dürüst ve namuslu çalışan insanları bir çırpıda görevden almak, hem bu il’e hem de Türkiye'ye yapılacak en büyük kötülüktür“ dedi.

Başkan Hakan Yılmaz, Battal Kanbay’ın Malatyalı olarak başarılı hizmetler yaptığını, kamuoyunun neden görevden alındığına dair açıklama beklediğini de ifade ederek, “Sayın Battal Kanbay, kulağımıza geldiği kadarıyla, bazı usulsüz ihalelere müdahale etmiş ve iptal ettirmiş. Malatya’da liyakatli 3-5 daire müdürlerinden biri olan Kanbay’ın görevden alınması bizleri son derece üzmüştür. Hemşehrimiz olan Battal Kanbay herhalde dürüst ve çalışkan olmanın bedelini ödüyor.   İYİ Parti iktidarında, dürüst, çalışmak, liyakat sahibi daire müdürleri, hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun, görevden alınma korkusu yaşamadan çalışmalarına devam edecek.'' ifadeleriyle Kanbay hakkındaki süreci anlararak eleştirilerde bulundu.

Kanbay'ın Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı olarak atanması ise yerel medyada 'göstermelik' olarak yorumlandı